Artikel top billede

IBM forlangte at se kunder hos IT Factory

Af flere omgange forsøgte IBM tilsyneladende at komme tættere på sandheden om IT Factory.

IBM har tilsyneladende forsøgt at komme lidt tættere på, hvad der gemte sig bag IT Factorys ydre.
 
I hvert fald fremgår det af et bestyrelsesmødereferat fra IT Factory fra august 2007, at IBM bad om at få oplyst, hvem der var IT Factorys kunder:
 
"IBM has requested information from IT Factory (customer lists, board members etc.) Search for purpose and motive has given no response from IBM," står der i referatet.
 
Det fremgår ikke af referatet, hvad bestyrelsen efterfølgende foretog sig.
 
Med til bestyrelsesmødet var i øvrigt - ud over Stein Bagger, Asger Jensby og Henning Børgesen - også Karina Buch og teknologidirektør Carsten Sjørup, fremgår det af referatet.
 
I maj 2007 blev IBM advaret om mulig fusk hos IT Factory af it-manden Bo Svensson, der siden er døbt whistleblower.
 
It-direktør Bo Svensson, der ikke arbejdede hos IT Facotry, kunne ikke få IT Factorys fremragende regnskabstal til at passe med hvad han hørte i markedet.
 
For hvem er kunderne?, lød hans spørgsmål blandt andet.
 
KPMG, der sagsøges for en milliard kroner, har i sit forsvarsskrift peget på, at IBM efter de modtog advarslen fra Bo Svensson alligevel lånte penge ud til IT Factory.
 
Derfor var IBM sammen med andre långivere, der eksempelvis havde brudt egne regler for udlån, selv ude om deres tab, som derfor ikke burde dækkes af KPMG, mener revisisor-giganten. 
 
Intern IBM-uro helt tilbage i 2005
Noget tyder på, at IBM helt tilbage i 2005 forsøgte at komme lidt tættere på IT Factorys forretning.
 
I hvert fald fremgår følgende af et bestyrelsesmødereferat hos IT Factory i maj 2005:
 
"Some internal issues are detected within IBM´s matrix organization with respect to ITF´s products. Issues to be resolved by board members...."
 
Henning Børgesen, Asger Jensby og Stein Bagger har alle godkendt punktet.
 
Som en udløber af punktet fremgår det desuden, at Stein Bagger vil arrangere en intern workshop om samarbejdet med IBM.
 
"Arrange internal work session on how to manage do business with IBM," står der i et punkt, hvor initialerne SB er angivet.
 
Præcis hvad workshoppen indeholdt fremgår ikke, men IBM-problemerne dukkede altså først op igen i bestyrelsesmødereferaterne i 2007.

IBM ønsker ikke at kommentere sagen, da der er en igangværende retssag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere