Artikel top billede

Derfor dropper Nokia gratis musik på mobilerne

Apples iTunes er en af grundene til, at Nokia nu dropper Ovi Music Unlimited - det tidligere Comes With Music.

Computerworld News Service: Nokia har besluttet at stoppe med at tilbyde Ovi Music Unlimited i 27 af de 33 lande, hvor tjenesten har været tilgængelig, oplyser den finske mobilproducent.

Ovi Music Unlimited, som tidligere hed Comes with Music, er et musikabonnement, der har fulgt med visse telefoner fra Nokia.

Det gør det muligt for brugerne at downloade ubegrænset musik til deres computer eller telefon. Efter opsigelse af abonnementet har brugerne fortsat adgang til de numre, de har downloadet.

Tjenesten vil stadig være tilgængelig i Kina, Indien og Indonesien som et 12 måneders abonnement og i Brasilien, Tyrkiet og Sydafrika som et seks måneders abonnement, oplyser en talsmand fra Nokia.

I alle andre lande vil forbrugere, som har købt en kompatibel telefon, kunne anvende tjenesten, indtil abonnementet udløber, og vil derefter fortsat kunne lytte til de numre, de har downloadet, forsikrer talsmanden.  Det samme gælder for telefoner sendt i handlen af Nokia før nytår, oplyser han.

Derfor dropper Nokia musikken

Manglende popularitet er grunden til lukningen i de fleste af de markeder, hvor Ovi Music Unlimited blev tilbudt. Tjenesten blev lanceret under varemærket Comes with Music i oktober 2008.

Helt fra begyndelsen stod det klart, at det ville blive en kamp for Nokia at konkurrere med Apples iTunes musikbutik, fremhæver Paolo Pescatore, der er analytiker hos CCS Insight.

Der, hvor Nokia har haft nogen succes og fortsat vil tilbyde Ovi Music Unlimited, er netop i de lande, hvor Apple ikke er så dominerende. Tjenesten har også lidt under ringe markedsføring og Nokias trængsler i smartphone-markedet.

Konkurrencen er også blevet hårdere med fremkomsten af tjenester som Spotify, der tilbyder brugere i visse lande adgang til musik på deres smartphones for et månedligt beløb.

Det er dog ikke sådan, at Nokia helt opgiver idéen om at tilbyde musik. Ændringerne vil heller ikke påvirke Nokias musikbutik. Virksomheden arbejder på nye musikrelaterede tjenester, som vil blive introduceret i år, men er endnu ikke på dette tidspunkt klar til at give nogen detaljer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere