Artikel top billede

Sådan streamer du din musik gratis

Smid din musiksamling online og stream den til din pc og mobil. Det er muligt med mSpot, som tilbyder gratis plads til 1.600 af dine musikfiler. Se her, hvordan det fungerer.

Er du ikke sprunget med på hele streaming-bølgen endnu, og har du det bedst med at kunne bære rundt på din egen hårdt-'rippede' digitale musiksamling?

Så kan du måske drage nytte af cloud-tjenesten mSpot.

mSpot giver dig mulighed for at uploade din egen digitale musiksamling på internettet, hvorefter du kan tilgå den fra en hvilken som helst anden computer eller din smartphone.

Det hele synkroniseres nemt og hurtigt, og lydkvaliteten, som kan indstilles på tre forskellige niveauer, var udmærket, da vi prøvekørte tjenesten. 

Dækker de fleste formater

Til at begynde med skal du ind på mSpot.com, hvor du først downloader applikationen til din pc. 

I samme ombæring opretter du en profil og en adgangskode.

Som en del af installationen vælger du, hvor på din pc musikken skal uploades fra. Frem for eksempelvis hele iTunes-biblioteket valgte vi i første omgang at tilføje et par enkelte musikmapper.

Programmet understøtter i øvrigt de fleste formater, så længe de er drm-frie (digital rights management). Det gælder både MP3, MP4, AAC, AAC+, WAV og WMA.

Når du har afsluttet den første fase, logger du ind på mSpot.com, hvor du kan administrere din konto, organisere musikken og se, hvor mange numre du har uploadet.

Med hensyn til upload-hastigheden skal du muligvis sætte lidt tid af, alt efter hvor mange filer du vil uploade, og hvor hurtig din netværksforbindelse er.

Vi afprøvede tjenesten på en én gigabit-netforbindelse, og det tog cirka et minut at uploade tre numre på hver to-tre minutter. 

Minder om iTunes 
Fremover kan du så logge ind på din mSpot-profil fra en hvilken som helst computer og afspille hele baduljen.

Du kan også hente mSpot-applikationen til din Android-mobil eller iPhone og afspille musikken derfra.

Det kræver blot, at du kører med Android 2.0, iOS 4.0 eller nyere versioner af de to.

Du kan også downloade musikken til din telefon ved hjælp af 'Download now'-funktionen. Denne er dog endnu kun inkluderet i Android-versionen, men numre kan downloades enkeltvis på iPhone ved fravalg af 'Streaming only'.

Selve interfacet minder en del om iTunes og er som sådan ganske nemt at navigere rundt i. Ved at klikke på mSpot-ikonet i værktøjslinjen kan du under 'music libraries' kontrollere, hvilke mapper du ønsker uploadet, ligesom du nemt kan 'unloade' sange igen, hvis du har brug for mere plads.

Der er dog kun to storage-muligheder at vælge imellem. Der er to gigabyte gratis (cirka 1600 numre) og næste trin er 40 gigabyte for godt 22 kroner om måneden. Sidstnævnte er endnu kun tilgængelig i USA.

Du kan selv prøve mSpot her.

Bemærk: Hvis du streamer musikken til din mobil, skal du være opmærksom på, at det kan blive en dyr fornøjelse, hvis du udelukkende benytter dig af mobilens dataforbindelse frem for Wi-Fi og ikke har en flatrate-aftale med din teleudbyder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere