Artikel top billede

Her får du forklaringen på, hvordan du får adgang til Windows 7 fra alle enheder. Foto: Nicolai Devantier

Sådan får du Windows 7 på alle dine enheder

Gamle bærbare, iPad eller mobilen - det betyder ikke så meget. Du skal bare tage din enhed med, så leveres Windows direkte via det trådløse netværk. Se her hvordan.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ

Vil du have Windows 7 på alle dine hardware-enheder uden bøvl og med enkel administration?

Så skal du overveje Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

VDI er en central måde at distribuere Windows, som gør, at brugeren kan få sin egen individuelle version af Windows 7 på sin HTC, iPhone, iPad, MAC, eller hvad vedkommende nu benytter.
 
Det kræver dog en infrastruktur eller en sky, som kan afvikle platformen. 
 
Styresystem intet problem
Via virtualisering kører Windows-udgaverne på en server eller i en sky, som tilgås via netværket. Herfra får brugeren tildelt adgang til sin helt egen version af styresystemet via en app, der kan hentes til hardware-enheden.
 
Windows afvikles på serveren, der blot sender et billede til eksempelvis den iPad, man vil afvikle Windows på. Derfor betyder det ikke noget, om man i forvejen bruger Android, Mac OS eller noget helt tredje.
 
Metoden betyder samtidig, at der ikke kræves stor båndbredde i det trådløse netværk. Adgangen til Windows foregår via https-protokollen.


Her afvikles Windows 7 side om side på en gammel Lenovo-maskine og en iPad. Windows trækkes gennem et 300Mbit/s trådløstnetværket fra en central server. Foto: Nicolai Devantier

Central opbevaring af software betyder, at det bliver langt enklere at holde styr på versioner, opdateringer og anden vedligeholdelse.

Samtidig kan man gemme sine data et centralt sted og ikke sprede dem på mange forskellige harddiske i virksomheden.

Det benytter man sig eksempelvis af hos bilfabrikanten BMW, der gerne vil holde udviklingsarbejdet tæt ind til kroppen.


Fire blade servere, to 24 diske og virtualiserings-programmet VMware styrer 200 versioner af Windows 7 i denne bunke jern. Foto: Nicolai Devantier

Før man går i gang skal man dog være opmærksom på et par væsentlige faktorer.

Giv plads til data

Designet af virtualiseringen skal være solidt bygget, så der er kapacitet, hvilket man eksempelvis 'glemte' i Fredensborg kommune, da de rullede en løsning ud til næsten 5.000 brugere. Det gav en solid hovedpine.

Samtidig skal man være opmærksom på licens-reglerne, der kan trække tænder ud på selv den mest garvede it-chef.

Læs også: 5.100 virtuelle skole-pc'er presset i knæ




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere