Udsolgt iPad 2 i USA er dårligt nyt for Danmark

Apples nye iPad 2 røg ud i butikkerne fredag eftermiddag i USA, og inden weekenden var ovre, meldes der udsolgt over hele landet. Det antyder lange køer og ventetider ved den danske lancering den 25. marts.

Danskere med ambition om at nappe sig et eksemplar af Apples nye iPad 2 den 25. marts bør enten finde en måde, hvorpå de kan forudbestille maskinen eller stille sig i kø tidligt foran den lokale forhandler af Apple-grej.

Især hvis den danske oplevelse bare nogenlunde kommer til at matche, hvad der er sket over den forløbne weekend i USA.

Her røg iPad 2 ud i butikkerne fredag klokken 17.00 lokal tid, og inden weekenden var ovre, så blev der meldt udsolgt over hele landet.

Mange steder var der køer så lange, at de strakte sig rundt om bygninger eller endda hele karrer.

Få stod i kø i flere dage eller natten over, og kun de mest tålmodige kom ud med den ønskede model.

Budskabet fra Apples detailbutikker til de forreste i køen var, at de var garanteret en iPad, men ikke en speciel model eller farve.

Op mod en million eksemplarer solgt

Markedsanalytikere vurderer, at Apple har solgt et sted mellem en halv og en hel million eksemplarer af iPad 2 over weekenden, men firmaet selv har ikke meldt noget ud.

En talsperson fra Apple har dog sagt, at man er "forbløffet" over den store efterspørgsel. Det tog Apple 28 dage at sælge over en million eksemplarer af den originale iPad i USA.

Prøver man at bestille en iPad 2 fra Apples amerikanske webside, så får man at vide, at ordreren først vil kunne afsendes om tre til fire uger, og tilbehør som eksempelvis den nye dock til iPad 2 kan også først leveres om op mod tre uger.

Den nye iPad 2 har også indtaget auktionstjenesterne på nettet, og et kig på eBay afslører, at iPad 2-modellerne i gennemsnit sælger for mellem 200-300 dollar mere end hvad prisen er ude i de amerikanske butikker, cirka 1.000 til 1.500 kroner.

Der er dog også mange sælgere, der forsøger at sælge deres iPads til mere end 500 dollar over den oprindelige købspris, cirka 2.500 kroner.

Forbrugertrenden i USA mere end antyder, at de danske detailbutikker ikke vil være i stand til at følge med efterspørgslen, når iPad 2 lanceres herhjemme den 25. marts.

Apple siger ikke noget om, hvor mange eksemplarer der er allokeret til hvert land, men Danmark er sjældent en topprioritet. Det sås blandt andet med lanceringen af den oprindelige iPad, der først kom til Danmark et halvt år efter den blev tilgængelig i USA.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere