Nu kan du få musikernes foretrukne øretelefoner

Logitechs stærke Ultimate Ears-øretelefoner kommer efter lang tid til Danmark.

Lydfirmaet Ultimate Ears professionelle øretelefoner har i mange år været førstevalget blandt mange rock- og popstjerner.

I 2002 sprang de ind på forbrugermarkedet, og efter at Logitech overtog selskabet for over to år siden, kan danskerne nu omsider få fingre i de kompetente in-ear-øretelefoner fra Ultimate Ears neddroslede forbrugerserie.

Fælles for de mange varianter er, at de isolerer med 26 decibel ved hjælp af såkaldt passiv isolation. Det betyder i bund og grund, at de fungerer som en slags prop, idet de fylder øret ud og lukker af for omgivelserne.

En kort test viste, at de klarer den opgave ganske udmærket, og lydkvaliteten tegner lovende.

Svagthørende trommeslager

Ultimate Ears blev oprindeligt grundlagt i 1995 af Jerry Harvey, der var lydingeniør for heavyrockbandet Van Halen.

Anledningen var dengang, at trommeslager Alex Van Halen havde mistet en stor del af sin hørelse, hvorfor han ikke ville tage på tur, medmindre der blev udviklet noget bedre udstyr.

Siden er de temmeligt dyre brugertilpassede øretelefoner blevet meget udbredte i musikerkredse, hvor custom-modellerne starter ved priser på omkring 3000 kroner.

Forbrugermodellerne bygger på teknologien fra de professionelle, og kongen af forbrugerserien er den semi-professionelle TripleFi 10-model, der er prissat til 1800 kroner.  

Den fylder temmelig meget for et in ear-headsæt, men rummer også tre separate højtalerenheder og et integreret passivt delefilter, der skal sørge for at sende frekvenserne de rette steder hen.

Den billigste model kommer til at koste 179 kroner, og derimellem ligger fire andre modeller, hvoraf nogle kan fås med kontrolknapper på ledningen (vi).

Logitechs egne store salgshåb er 400vi og den bøjleudstyrede 300/300vi, som begge er udstyret med membranhøjtalere.

400vi-modellerne koster 600 kroner, mens 300'eren ligger 450 kroner inklusiv kontrolknapper og 350 uden. 
 
Sanger foretrækker den billige
Til præsentationen af øretelefonerne kom The Loft-forsangeren Jacob Weise Hellum, der selv bruger et professionelt Ultimate Ears-sæt, med sin vurdering af forbruger-udgaverne. 

Lidt overraskende fandt han personligt 400vi-modellen mest behagelig til lytning i længere tid ad gangen frem for de dyrere modeller.

Ligesom ved andre high-end øretelefoner er det i øvrigt værd at spørge sig selv om, hvad man primært vil bruge dem til. 

Da in ear-øretelefoner oftest vil være til at tage med på farten, er det en skam at smide små 2000 sparekroner efter et par øretelefoner, hvis ens filer på mp3-afspilleren ikke er af ordentlig kvalitet. 

PC World vender tilbage senere med en test af forskellige modeller fra Ultimate Ears-serien, der kommer i de danske butikker i begyndelsen af april.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere