Brug din mobil til at læse stregkoder

Din mobil skal ikke kun bruges til at ringe og sende sms-beskeder. Den kan også bruges til at læse stregkoder, og det giver helt nye muligheder for at besøge websider og downloade indhold. Prøv selv her.

En mindre revolution blæser i denne tid ind over mobilbranchen, hvor især udviklingen af apps (små programmer) har givet vores telefoner nye og helt uventede funktioner.

Samtidig falder prisen på datatrafik markant, og det er derfor ikke længere frygteligt dyrt konstant at være på nettet med mobilen.

Kombinationen af avancerede telefoner og billigere priser på datatrafik betyder, at vi nu med god samvittighed kan surfe på nettet og bruge massevis af programmer, som kræver onlineadgang.

En af de nye, smarte funktioner er aflæsning af stregkoder. Du har måske allerede bemærket, at der på nogle websider er dukket firkantede felter op, som indeholder noget utydeligt krimskrams.

De er baseret på en såkaldt QR Code. QR står for Quick Response og er egentlig en ældre, japansk opfindelse, der stammer fra 1994.

Men med indtoget af især Android-mobiltelefoner har de firkantede stregkoder opnået stor popularitet.

For med et program som eksempelvis Barcode Scanner (søg og download det via Android Market på din mobil) kan du bruge dit mobilkamera til at aflæse stregkoderne.

Det er smart, fordi de indeholder langt mere information end en almindelig stregkode, som du kender fra supermarkedet.

I en QR Code er det muligt at gemme tekst, links, kontaktinformation og meget andet. Det vil sige, at når du falder over en firkantet stregkode, kan du hive din mobil frem, scanne koden og aflæse dens indhold.

Sådan opretter du selv en stregkode

Et godt eksempel findes på websiden for gratis mobilversion Photoshop.

Her findes koden midt på siden og ved at aflæse den med mobilen, giver den adgang til direkte download af programmet. Det vil sige, at du efter aflæsningen er to klik fra at have billedbehandlingsprogrammet på din mobil.

Du kan også selv oprette de firkantede stregkoder og placere dem på hjemmesider eller også ude i den virkelige verden. Det kunne være på et opslag, som du vil hænge i op i Brugsen.

Hvis du er ved at udleje dit sommerhus, kan du oprette en stregkode, der henviser til din personlige webside, hvor du har massevis af billeder af sommerhuset. Det kunne også være et link til Google Maps eller Google Earth (der netop er blevet klar til nogle Android-mobiler), som giver et indtryk af, hvor i landet, sommerhuset er placeret...og hvor langt der er til stranden og iskiosken.

Der findes flere forskellige websider, som tilbyder at oprette stregkoder for dig. En af de bedre er: Delivr.com

Brug et smart trick

Vi har den seneste tid surfet rundt på nettet og jagtet stregkoder, men det har ikke været uden irritationsmomenter. I flere tilfælde har kameraet i vores mobil, en HTC Tattoo, ikke umiddelbart været i stand til at aflæse koderne. Kameraet kunne ikke stille skarpt på de små ikoner, og der skete ingenting.

Så måtte vi hive et af de gamle tips og tricks ud ærmet på vores islandske sweater. Ved at holde CTLR nede på tastaturet, og samtidig scrolle på musen, kunne vi forstørre tekst og billeder på de besøgte websider. På den måde blev den firkantede stregkode markant større, og det kunne vores HTC Tattoo lide. Efterfølgende var der ikke nogen problemer med at aflæse koderne.

Virker også med andre mobiler end Android

Du behøver ikke have en Android-mobil for at aflæse stregkoder. Hvis du har en model fra Nokia, kan du her læse mere om, hvordan den bliver i stand til at aflæse QR Code. Også Sony Ericcsons telefoner kan aflæse stregkoder - få tip til stregkodeprogrammer her.

Hvis du har en iPhone, skal du heller ikke snydes. Denne webside har testet 11 forskellige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere