Artikel top billede

Så meget tjener man som topchef for Intel

Intels administrerende direktør, Paul Otellini, har fået lønforhøjelse på syv procent.

Computerworld News Service: Det går godt for Intel.

I dette forår har selskabet dels opdateret sit flagskib til servere, meldt at det er klar med sin hurtigste pc-chip nogensinde, og ikke mindst er Intels topchef, Paul Otellini, klar til at ansætte 4.000 nye medarbejdere.

Samtidig kan det nu konstateres, at Paul Otellini sidste år fik en lønforhøjelse på syv, mens Intel fordoblede sin profit og for første gang nåede en omsætning på mere end 216 milliarder kroner. 

Topchefens totale løn nåede knap 85 millioner i 2010, sammenlignet med knap 79 millioner kroner i 2009, står der i de papirer, som virksomheden indleverede til det amerikanske børstilsyn i denne uge.

Paul Otellinis lønpakke inkluderer hans almindelige løn på godt 5,4 millioner kroner, som er uforandret i forhold til den løn, han modtog i 2009, og en kontant bonus på knap 165.000 kroner.

Den bonus, som Intel siger svarer til tre dages kompensation, "var en særlig bonus til alle berettigede medarbejdere, heriblandt en del af ledelsen, for deres bidrag i opnåelsen af en milepæl: Intels første år med en omsætning på mere end 40 milliarder dollars (261 milliarder kroner, red.)," forklarer virksomheden i papirerne.

Den største stigning i Paul Otellinis løn sker i form af en performance-baseret bonus til en værdi af knap 37 millioner kroner - 29 procent højere end den bonus på knap 29 millioner, som han modtog i 2009.

Den samlede værdi af Paul Otellinis aktie-baserede løn er faldet sammenlignet med for et år siden.

Han modtog aktier til en værdi af knap 33,5 millioner kroner på udstedelsestidspunktet (syv procent mindre end værdien på godt 36 millioner kroner i 2009) og aktieoptioner til en værdi af knap seks millioner kroner (sammenlignet med knap 6,5 millioner i 2009).

Værdien af Paul Otellinis andre kompensationer og biindtægter steg 32 procent til godt to millioner kroner.

Derudover modtog Paul Otellini godt 700.000 kroner i forbindelse med ændringer i værdien af hans samlede pensionsplan.

I mellemtiden har virksomheden kunnet afslutte et rekordår med en stigning i omsætning og profit på henholdsvis 24 procent og 167 procent, i forbindelse med det regnskabsår der blev afsluttet 25. december.

Intels samlede omsætning endte på knap 236 milliarder kroner, hvilket skal sammenlignes med knap 190 milliarder kroner i 2009. Nettoindkomsten endte på godt 63 milliarder kroner, sammenlignet med knap 24 milliarder kroner året før.

Paul Otellinis samlede løn er udregnet med udgangspunkt i oplysninger fra den udtalelse, som virksomheden indgav til SEC (det amerikanske børstilsyn) i denne uge.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere