Artikel top billede

Officielt: Microsoft køber Skype for gigant-beløb

Opdateret: Microsoft køber Skype for det største milliard-beløb, selskabet nogensinde har betalt for en anden virksomhed. Danske Janus Friis forgyldes.

Læs også:

Microsoft vil købe Skype - klar til at betale milliarder

Præcis som rygterne ville vide tidligere på dagen, er Microsoft nu klar til at købe Skype.

De to selskaber meddeler i en pressemeddelelse, at prisen bliver 8,5 milliarder dollars - mere end 44 milliarder kroner.

"Skype vil understøtte Microsoft-enheder som Xbox og Kinect, Windows Phone og en række Windows-enheder, og Microsoft vil tilslutte Skype-brugere til Lync, Outlook, Xbox Live og andre communities," skriver Microsoft i pressemeddelelsen.

Købet af Skype er det største i Microsofts historie.

Det rekord-store beløb vil gøre danske Janus Friis til en endnu mere velhavende mand, end han allerede er, idet han fortsat ejer 14 procent af selskabet sammen med Niclas Zennström.

De står dermed hver til at inkassere yderligere omkring tre milliarder kroner nu.

Store planer om udvidelser

Skype har 170 millioner brugere, og alene i 2010 talte de 207 milliarder minutter via kommunikationsplatformen.

"Skype er en fænomenal service, der er elsket af millioner af mennesker verden over," siger Microsoft-direktør Steve Ballmer.

"Sammen vil vi skabe fremtidens real-time-kommunikation, så folk let kan holde forbindelsen til familie, venner, klienter og kolleger i hele verden." 

Ifølge pressemelddelsen fra de to selskaber er det planen, at Skype skal gøres til en ny forretnings-division i Microsoft.

Skypes administrerende direktør, Tony Bates, vil få titel af president og raportere direkte til Steve Ballmer.

"Microsoft og Skype deler vision om at bringe software-innovation og produkter ud til kunderne. Sammen vil vi være i stand til at sætte fart på Skypes planer om at udvide vores globale netværk og introducere nye måder at kommunikere og samarbejde på," lyder det fra Skype-direktøren.

Investorer jubler

Investorgruppen Silver Lake, der sælger Skype, udtrykker også begejstring for aftalen:

"Vi er glade for Skypes transformation i den periode, hvor vi har været ejere, og taknemmelige for den ekstraordinære indsats hos ledelsen og medarbejderne," siger Egon Durban, leder af Silver Lake.

"Vi er spændte på Skypes fremtid hos Microsoft, da den er klar til at blive verdens mest dynamiske og omfattende kommunikations-platform."

Det var i sin tid danske Janus Friis og svenske Niclas Zennström, der udviklede Skype.

I 2005 blev selskabet solgt til amerikanske EBay for 16 milliarder kroner. Den handel gjorde Janus Friis til en af Danmarks rigeste personer.

EBay formåede dog at få pengene fra købet ind igen, selv om tjenesten har millioner af brugere.

Det var dengang eBays idé, at Skype kunne anvendes til kommunikation mellem eBays mange brugere, men løsningen vandt aldrig rigtigt indpas.

I 2009 valgte Ebay at sælge Skype til en gruppe af investorer - dengang lød prisen på omkring 9,9 milliarder kroner.

Læs også:
Microsoft vil købe Skype - klar til at betale milliarder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere