Artikel top billede

KMD: CSC-konflikt truer udbetaling af sociale ydelser

I værste fald vil danskere ikke få udbetalt sociale ydelser som følge af CSC-konflikten, fortæller KMD.

KMD har sendt en besked ud til landets kommuner, hvor selskabet advarer om mulige konsekvenser af CSC-konfliktens påvirkning af KMD's systemer.

Dette skyldes, at eventuelle uregelmæssigheder i det CSC-drevne CPR-system kan få konsekvenser for driften af en lang række af KMD's systemer, hvor opdaterede persondata er af afgørende betydning for korrekt systemafvikling.

I værste fald kan der blandt andet ske fejl i personers udbetaling af sociale ydelser, hvis der forekommer uregelmæssigheder i det CSC-drevne CPR-register, som flere af KMD's systemer til kommunerne er afhængige af at blive fodret fra, oplyser KMD.

"De mest sandsynlige konsekvenser i KMD's fagsystemer ved manglende opdatering af P-data (der indeholder CPR-oplysninger fra CSC, red.) er: Fejl i udbetaling af forskellige sociale ydelser, hvis en persons status har ændret sig," skriver KMD. 

Og der er ingen nødløsning lige rundt om hjørnet.

"Da opdateringer til CPR-systemet indberettes direkte til CSC, har KMD ingen mulighed for at tilvejebringe data ad anden vej," skriver KMD.

Derfor følger it-giganten situationen nøje, fremgår det af skrivelsen.

Nervøse kommuner

"På grund af vores kunders afhængighed af opdaterede CPR-oplysninger har flere naturligt nok rettet henvendelse til KMD for at få yderligere information," skriver selskabet.

KMD noterer sig med tilfredshed, at CSC garanterer stabil drift af CPR-registeret trods en konflikt. Alligevel udsender KMD altså en skrivelse til sine kommunale kunder, hvor KMD gør det klart, at selskabet "...følger konfliktsituationen tæt".

Det fremgår, at andre mulige hændelser kan være "udsendelse af forkert information til borgere, hvis en persons status eller adresse har ændret sig".

Endelig påpeger KMD, at også tredjeparts fagsystemer i kommunerne kan bliver ramt.

KMD: Minimere generne
KMD's pressechef, Christoffer Helmann, bekræfter over for Computerworld, at man følger situationen tæt.

"Vi har en række systemer, der får persondata fra CPR-systemet og disse systemer vil naturligvis kunne blive påvirket af uregelmæssigheder i CPR leverancerne," siger han.

Pressechefen gentager, at KMD har noteret sig, at CSC har fastslået, at de vil sikre en stabil drift af CPR-systemet trods konflikten.

"Er det tilfældet, vil KMD's systemer ikke umiddelbart blive påvirket af konflikten," siger han.

"Skulle der mod forventning alligevel opstå uregelmæssigheder I CPR-systemet, så vil KMD naturligvis i samarbejde med kommunerne arbejde for, at generne bliver så minimale som muligt," understreger Christoffer Hellmann.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere