Test: Sådan forvandler du din iPad til et tv

Med en ekstern tuner kan du trådløst få tv-signal på din iPad. Vi har testet Tivizen, der forvandler din tablet-pc til et tv.

Test: Sådan forvandler du din iPad til et tv

Anmeldelse: Ville det ikke være smart, hvis din iPad kunne bruges til at fange et tv-signal?

Det er muligt med dvb-t tuneren Tivizen, der er en lille sort boks, som er 9,2 centimeter lang og 5,2 centimeter bred.

Da den samtidig blot er 1,2 centimeter tyk og vejer 68 gram, er den nem at have med på farten, og du trækker ganske enkelt en antenne ud af Tivizen, når der skal ses tv.

Det er muligt at oprette forbindelse mellem din iPad og Tivizen via Wi-Fi, og det er samme metode, som vi tidligere har set med A.R Parrot, den hidsige helikopter.

Når Tivizen er tændt, kan din iPad ganske enkelt se tv-tuneren som en Wi-Fi-forbindelse, og så er det bare om at trykke connect. Det fungerer smertefrit.

Du skal downloade det gratis program Tivizen fra App Store, før du er helt oppe at køre med løsningen.

App'en er ikke at finde i den amerikanske version af App Store, så du skal have en dansk konto koblet til din iPad, før du kan downloade softwaren.

Så er der tv

Det lykkedes os at få signal igennem til blandt andet DR 1, DR 2, TV 2 og seks andre kanaler.

Tivizen fanger dog kun gratis kanaler, og du har dermed ikke mulighed for at se eksempelvis betalingskanalen Kanal 5, der ellers er mulig at fange via antenne.

Når der er signal, er billederne klare og flotte, men der kan komme enkelte udfald. Batteriet i Tivizen holder omkring tre timer, inden den sorte boks går kold.

Det er muligt at oplade tv-tuneren ved at forbinde den til en computer via USB-porten eller via en stikkontakt, hvis du selv har en USB-oplader, der matcher.

Der følger blot et USB-kabel med Tivizen, men måske har du en USB-oplader fra en gammel mobiltelefon liggende, som kan få nyt liv.

Alt i alt virker Tivizen som en udmærket løsning, hvis du gerne vil udnytte din iPad til at se tv i sengen, i toget eller i parken. Men selv om Tivizen på overfladen kunne betragtes som en fin investering, så har tv-tuneren en grim bagside...

Den grimme bagside

Tivizen vil uden tvivl give den prisbevidste forbruger dybe panderynker, som selv ikke et ton skønhedscreme fra Ole Henriksen vil kunne fjerne.

Det største problem er, at Tivizen ikke er i stand til at modtage signal i Mpeg 4-format.

Da vi i Danmark skifter til netop dette tv-signal til næste år, er der stor risiko for, at tv-tuneren er ubrugelig med din iPad, når krudtrøget fra nytårsaften har lagt sig. I begyndelsen af januar slukkes der nemlig for det nuværende Mpeg-2-signal.

Vi har talt med Elgato, der producerer tv-tuneren, og virksomheden fortæller, at der arbejdes på en softwareløsning, men der er ikke nogen garanti for, at det kommer til at virke.

I givet fald vil det formentlig kun være på iPad 2, der har hurtigere processor end første udgave af Apples tablet-pc og dermed bedre kan tygge sig igennem Mpeg-4-formatet.

Hvis det endelig skulle lykkedes Elgato at få tv-signalet til at fungere, har du desuden udsigt til at miste en af de kanaler, som du er i stand til at se i dag.

TV 2 overgår til at være betalingskanal næste år, og derfor vil den ikke være muligt at se den på din iPad med tv-tuneren.

For 1.099 kroner, som Tivizen koster, får du altså en løsning, der fungerer her og nu, men som du ikke kan være sikker på virker til næste år på din iPad.

Så kan du selv vurdere, om det er en god handel. Det vil dog være muligt at bruge en eventuelt pensioneret Tivizen som ekstern tv-tuner til din bærbar, hvis den har kræfter nok til at håndtere et Mpeg-4-signal.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere