Artikel top billede

Sådan tjener du kassen på din elbil

Amerikanske Nuvve åbner i Horsens. Ideen bag selskabet er at sælge batteri-strøm fra elbiler tilbage til nettet, når bilerne ikke bruges. Se her, hvordan det kan lade sig gøre.

En typisk elbil står parkeret 95 procent af tiden.

Den dyreste komponent i bilen er batteriet, så hvorfor ikke lade det tjene sig selv ind, så elbiler ikke bare klimamæssigt men også rent økonomisk kan udkonkurrere deres benzindrevne konkurrenter?

Det er tankegangen bag firmaet Nuvves V2G-teknologi (Vehicle-to-Grid), som nu efter to års test i USA for første gang skal afprøves i Europa med Danmark som testmarked.

Flere og flere elbiler er i dag i stand til at lade strømmen gå både ind og ud af batteriet.

Det unikke ved Nuvves løsning er en server, som forbinder elbilerne og energimarkedet, hvilket ikke eksisterer i dag.

Værs'go: 50.000 til dig
Bilejeren giver Nuvve tilladelse til at råde over batteriet i en given periode og alt afhængig af efterspørgslen på frekvensregulering af forsyningsnettet, instruerer Nuvve bilbatterierne i at deltage i op-regulering eller ned-regulering.

Værdien af at kunne tilbyde denne service er meget høj. Nuvves beregninger viser, at deres forretningsmodel vil kunne kompensere den enkelte bilejer med cirka 50.000 kroner i løbet af bilens levetid afhængig af hvor meget bilejeren deltager i Nuvve programmet, og hvad prisen er i det specifikke marked.

Den amerikanske virksomhed etablerer sig i Danmark med hovedkvarter ved Horsens. Selskabet her skal i fremtiden fungere som kompetencecenter for resten af Europa, hvis rammerne viser sig at være rigtige.

Nuvve vil i første omgang ansætte otte danske medarbejdere til afdelinger i Horsens og København men regner dog med hurtigt at udvide både medarbejderstaben og pilotprojektet, som firmaet planlægger at kunne starte til september alt afhængig af projektets finansiering.

Svingende møllestrøm

Administrerende direktør i Nuvve, Gregory Poilasne, fortæller, at firmaet valgte Danmark blandt andet fordi det danske forsyningsnet har en høj andel af vedvarende energi, hvilket giver store udsving i forsyningen fra for eksempel vindmølle-strøm.

"I modsætning til lande som Sverige og Frankrig, hvis strømforsyning i form af hydro- og atomkraft er ret konstant, er det dynamiske danske forsyningsnet oplagt for vores løsning.
Vi tilbyder en optimal teknologi til markedet for frekvensregulering - både miljømæssigt og økonomisk - uden at gribe forstyrrende ind i bilejerens behov for at benytte bilen, samtidig med at vi faktisk tjener penge til dem," udtaler Nuvve-direktøren, som også fremhæver Danmarks erfaring med elbiler som en afgørende faktor for placering af hovedkvarteret.

Samtidig er Danmarks forsyningsnet tæt forbundet med resten af Europa, så Nuvves aktiviteter i Danmark kan bruges som løftestang til markeder som Tyskland og Holland.

Dansk firma leverer bilerne

En af Nuvves danske partnere er Bright Ignite, en medlemsbaseret klyngeorganisation, der nationalt og internationalt arbejder for at styrke den danske elbilsektor, og som stiller biler til rådighed for projektet.

Nuvve blev introduceret til Danmark og de danske partnere via Udenrigsministeriets investeringsfremmeorganisation Invest In Denmark i Silicon Valley.

Nuvve og Invest in Denmark deltager begge i konferencen Smart Grid Applied, 22.-23. juni i Silicon Valley. Den todages konference er en del af et ugelangt fremstød arrangeret af Innovation Center Denmark og Invest in Denmark i Silicon Valley. Fremstødet promoverer danske smart grid-løsninger, innovation og praktisk erfaring på området overfor amerikanske stakeholders.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere