Test: Mus med Wi-Fi er stangvissen

På papiret ser det rigtig smart ud, men vores test endte i noget nær en katastrofe. Se her hvorfor HP's Wi-Fi mus er en opfindelse, der kunne være skabt af en vodka-glad ingeniør.

Den seneste tid er vi stødt på et stigende antal produkter, der kobles sammen via Wi-Fi. Vi har set A. R Parrot og Tivizen, der oprettede sin egen forbindelse til en iPad.

Det kræver ikke nogen netforbindelse eller kabler, da produkterne blot dukker op på listen over "netværk" på iPad'en.

HP har også kastet sig ud i et favntag med den nye trend og lancereret en Wi-Fi mus, der kobles trådløst til din bærbare computer.

Desværre er løsningen ikke helt optimal.

På papiret ser det ellers fornuftigt ud: Slip for at bruge USB-nøgler i computeren, når der skal skabes forbindelse til mus. For nogle kan det lyde yderst tillokkende, hvis de sidder med en bærbar, der ikke har mange ledige USB-porte.

Men selv om HP Wi-Fi Mobile Mouse måske sparer dig for en USB-port, går det ud over funktionaliteten - i hvert fald på vores testeksemplar.

Når du både har aktiveret en netværksforbindelse og Wi-Fi musen, begynder den nemlig at opføre sig, som har den været på druk.

Cursoren hopper fra side til side med jævne mellemrum, og musen ser ud til at have mistet sit balancepunkt.  

Opførslen var ikke konsekvent, da vi testede. Nogle gange var den helt i hegnet, mens den så pludselig kunne finde på at opføre sig helt sobert.

Måske var det vores hat af sølvpapir, der forstyrrede signalet, måske var noget helt andet.

I offline tilstand med musen koblet til via Wi-Fi fungerer den fint, så det kan være, at de to Wi-Fi signaler driller hinanden engang imellem.  

En mus kun en mor kan elske

Selve musen skal ikke regne med at vinde nogle designpriser, og den føles meget plastikagtig på en rigtig billig Fætter BR-måde.

Desuden er musen en lille sag, som du ikke vil bryde dig om at betjene, hvis du har store hænder. Størrelsen er dog en fordel, hvis Wi-Fi Mobile Mouse skal med på farten.

Musen har fem taster og et scrollhjul - der er ikke så mange dikkedarer.  

Softwaren til HP Mouse Suite leveres på ... dvd. Da de fleste bærbare i dag har fået skåret drevet væk, kræver det, at du selv går på nettet og finder de korrekte drivere, der kan få musen til at virke med din maskine. Suk.

Alternativt må du have fat i en computer med dvd-drev og få driverne lagt ned på USB-nøgle eller oprette et image af dvd-skiven, som virtuelt kan afvikles på din bærbar. I øvrigt virker musen kun på maskiner med Windows 7.

Softwaren HP Mouse Suite skal dog have ros for, at den gør det muligt at finindstille musen, og du har også mulighed for at se batteristatus. Musen er udstyret med to AA-batterier, og ifølge HP skulle de kunne holde i ni måneder. Det har vi dog af gode grunde ikke haft mulighed for at teste.

Alt i alt er musen et forsøg på at være teknologisk frontløber, men HP Wi-Fi Mobile Mouse styrter af sted i en voldsom zig-zag kurs.

Den har i hvert fald ikke overbevist os om, at vi skal sende vores trofaste USB-mus på pension, selv om det kan frigive en USB-port på vores maskine. Hvis vi alligevel var dybt desperate efter flere ledige porte, kunne vi altid investere i en USB-hub - uden slinger i valsen.

Wi-Fi Mobile Mouse danser sig ind på karakteren tre ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere