Artikel top billede

Sådan ramte skybruddet it-Danmark

Brand, lynnedslag og oversvømmede kældre ramte it-Danmark hårdt. Få overblikket her.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer

Døde telefoner, lukkede internetforbindelser og et hostingfirma, der måtte flytte over 300 servere fra oversvømmet kælder var de synlige konsekvenser af det værste skybrud, der nogensinde er målt over København.

150 millimeter regn væltede lørdag aften og nat ned over hovedstaden, hvor vitale it-systemer fik de mange liter vand at mærke.

Banedanmark oplevede både brand og oversvømmelse, som medførte, at alle it-systemer var ude af drift fra lørdag nat til et godt stykke oppe ad søndagen.

Togpassagerere kunne derfor ikke få informationer om, hvorvidt togene kørte eller ej - og de store vandmængder på skinner og stationer gjorde togdriften ganske ustabil.

Banedanmark vil i løbet at næste måned etablere et redundant datacenter ved Hovedbanegården, som skal sikre oppetid, selvom det ene af datacentrene skulle sætte ud.

Trafikken og DMI berørt

Også hos Vejdirektoratet, der blandt andet informerer danskerne om kødannelser på vejene, var der servernedbrud da køleanlæggene i serverummet satte ud. Danskerne måtte derfor klikke forgæves efter trafikinformationer på trafikken.dk, der først var oppe igen søndag eftermiddag.

DMI oplevede, at instituttets supercomputer gik i sort efter en oversvømmelse hos DMI, hvor flere el-tavler endte under vand i kælderen.

Men selvom Beredskabsstyrelsen i Hedehusene nu har befriet vejrprofeternes hovedkvarter i Lyngby for oversvømmelserne i kælderen, døjer DMI stadig med efterdønningerne af oversvømmelsen. Supercomputeren er nemlig kommet bagud med vejrmodellerne, mens strømmen var slukket.

Flyttede 600 servere

Hostingfirmaet Surftown, der har til huse ved Østerbros havnefront, flyttede i løbet af weekenden firmaets flere end 300 servere til mere tørre omgivelser på Amager.

De fleste af firmaets servere er oppe at køre igen, selvom kunderne stadig kan regne med problemer med mail-servere, storage-servere og databaseservere.

Ifølge Surftown har 23.000 kunder været berørt af nedbruddet.

Læs også

Skybrud tvinger hostingfirma til at flytte 300 servere

Hovedstadens hospitaler: Sådan ramte vandet os

Brand og vand lukker Banedanmarks it-systemer

Skybrud belaster DMI's supercomputer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere