Tjekliste: Sådan får du bedre trådløst netværk

Interesseret i at få et velsmurt trådløst netværk i hjemmet? Så tag vores tjekliste med på råd, hvis du vil undgå knas med dit Wi-Fi.

Tjekliste: Sådan får du bedre trådløst netværk

Vi har fokuseret meget på hjemmets kablede og især trådløse netværk - se eksempelvis vores guide til den rigtige router-investering og vores forklaring på hvorfor det er alfa og omega, at din bærbares Wi-Fi-adapter kan levere varen.

Der er imidlertid en række tips, vi endnu ikke har afdækket, som er vigtige, hvis du stiler efter et toptunet Wi-Fi i hjemmet.

Det er nemlig ikke altid nok at tømme muldvarpen og købe ny router og kraftig bærbar med en gennemført Wi-Fi-adapter. Isoleret garanterer det ikke, at dit trådløse netværk kører fortrinligt.

I denne artikel er vi klar med en række tips til, hvordan du får bedre trådløst netværk. Læs med og bliv klogere.

Ni gyldne anbefalinger

1. For det første skal du undgå at benytte udstyr, der er baseret på ældre standarder som 802.11b og 802.11g. Hvis disse protokoller er i brug, vil alt 802.11n-udstyr være betydeligt langsommere.

Hvis du med sikkerhed ved, at du ikke ejer enheder, der benytter de gamle standarder, kan du med fordel frakoble understøttelsen i Wi-Fi-routerens administrationsmodul. Det bør give forbedret 11n-ydelse.

2. Overvej nøje, hvor du placerer routeren. Andre elektroniske enheder i umiddelbar nærhed af routeren kan forstyrre signalet, og en mere central placering i bygningen i forhold til, hvor det trådløse netværk normalt benyttes, kan give store fordele.

3. Opgradér routerens firmware og vær sikker på, at dit trådløse netværkskort kører med den nyeste driversoftware. Hvis du er usikker på, hvordan du opgraderer firmwaren, skal du konsultere routerens brugsvejledning.

4. Tjek at det trådløse netværk ikke kører på samme kanal som andre trådløse netværk i nabolaget. Du kan overveje et program såsom det gratis InSSIDer, der fungerer med Windows 7. De fleste nyere routere bestemmer automatisk den mest egnede kanal, men det er ikke altid, automatikken fungerer upåklageligt.

5. Hvis routerens administrationsmodul gør det muligt at vælge region eller land, så vælg Europa/Danmark. Hvis placeringen fra fabrikkens side er angivet til for eksempel USA, vil der være en begrænsning på antal kanaler, der kan benyttes.

6. Mange nyere routere er i stand til at benytte et større frekvensområde - altså flere kanaler på samme tid. Routerindstillingen hedder typisk "20/40 MHz" eller "Channel Bonding". Det kan give bedre ydelse, men i områder, hvor der er Wi-Fi-netværk i spandevis, kan det også medføre forringet ydelse.

7. Hvis din router understøtter fem gigahertz-båndet, kan det give bedre ydelse - enten fordi dette frekvensbånd ikke forstyrres af andre netværk, eller fordi du kan fordele "belastningen" af det trådløse netværk mellem frekvenserne, således at nogen benytter 2,4 gigahertz, mens andre benytter fem gigahertz.

8. De modemmer, bredbåndsleverandørerne forsøger at prakke dig på, har typisk ikke specielt gode Wi-Fi-egenskaber sammenlignet med en fornuftig trådløs router. Hvis du vælger at installere en dedikeret trådløs router, skal du sikre dig, at du deaktiverer Wi-Fi i modemmet, så der ikke opstår konflikter.

9. Hvis din Wi-Fi-router har eksterne antenner, kan det i nogle tilfælde hjælpe at flytte antennerne. Der findes også løsninger, som gør det muligt at bibeholde routerens placering, men samtidig flytte antennerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere