Artikel top billede

HTC åbner sine Android-telefoner på vid gab

HTC inviterer til at rode under kølerhjelmen på sine Android-telefoner med udgivelsen af bootloader unlock-værktøjer.

Computerworld News Service: HTC vil fortsat køre Android på sine bedste telefoner, selvom Google lige har købt en af telefonproducentens hovedkonkurrenter, Motorola.

Alligevel fortsætter HTC den tendens, som blev indledt af Samsung, med at stikke lidt til Google.

Det sker ved gøre det nemmere for folk at kigge under kølerhjelmen på Android.

Samsung har ansat stifteren og chefudvikleren fra det udviklingsfirma, der laver det mest populære modificerede Android-firmware, i sit team til udvikling af styresystemer til smartphones.

Det sker med det formål "at gøre Android federe," skriver manden selv i en opdatering på Facebook.

Google vil gerne skærme af

Google har på det seneste forsøgt at lukke lidt mere af for Android.

Årsagerne til købet af Motorola er ikke helt klare, men inkluderer muligvis behovet for at afværge potentielle patentsager fra Motorola.

Opkøbet forventes at resultere i en enorm forandring i markedet for smartphones, selvom ingen er helt sikre på, hvad effekten vil blive.

Nokia har offentliggjort en vurdering af, at Googles opkøb af Motorola vil drive kunderne over til Windows 7.

Det synes dog usandsynligt, da Windows 7-oplevelsen i øjeblikket driver kunderne over til andre styresystemer.

Mens Samsungs reaktion ikke er til at tage fejl af, holder HTC sig til lidt mere afdæmpede fagter ved at opfylde løfter fra tidligere på året om at levere bootloader unlock-værktøjer til mange af sine mest populære Android-telefoner.

Få adgang til styresystem og systemsoftware

Denne software gør det muligt for ejerne at få adgang til styresystem og systemsoftware, der er beskyttet som firmware på telefonerne, så de derved kan ændre i begge dele, lige så tosset de vil.

De fleste teleselskaber låser styresystemet for at afholde kunderne fra at rode for meget rundt med det delvist for at reducere support-omkostningerne og sørge for, at telefonens forbindelser til mobilnetværket ikke korrumperes, men også for at afholde kunderne fra selv at tilføje software eller services fra tredjepartsudviklere, som teleselskabet ville foretrække at levere selv - for en ekstra pris.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere