Artikel top billede

HP forsøger at berolige nervøse danske partnere

HP forsøger at berolige danske partnere, der er urolige, efter HP's melding om, at selskabet planlægger at sælge hele pc-forretningen.

HP producerer fortsæt pc'er. Det er budskabet fra HP i Danmark til forhandlerne, efter HP i sidste uge meldte ud, at selskabet overvejer at sælge hele pc-forretningen, PSG. Det kan du læse mere om her.

I weekenden fik danske HP-partnere en mail fra HPs danske kanaldirektør for pc-forretningen (PSG) Leif Carlsen, hvor han forsikrer, at der ikke sker nogle forandring - i hvert fald ikke de næste 12-18 måneder.

»Nyheden er primært interessant for det amerikanske aktiemarked og set med danske øjne er der ingen ændringer i hverken produkter eller markedsstrategi. Det er således "business as usual" for alle vores danske partnere, og vi ser frem til fortsat at udbygge samarbejdet,« lyder det i mailen.

Støj på linien

Anders Herløv, der er direktør for salg og forretningsudvikling for pc-forretningen i Skandinavien, erkender dog overfor CRN, at alene udmeldingen betyder at, at HP er nødt til at berolige både partnere og kunder.

»Det kommer selvfølgelig noget støj på linjen. Vi er nødt til at orientere vores partnere og kunder. Men vi opfatter det faktisk som et positivt budskab,« siger Anders Herløv.

Han mener nemlig, at det på sigt kan give PSG større handlefrihed end i dag.

»Ser man på HPs forretning, så agerer vi allerede i dag meget selvstændigt i de forskellige divisioner. I PSG har vi jo også som de eneste en skandinavisk organisation,« siger Anders Herløv og fortsætter:

»Partnerne og kunderne kan jo være ligeglade med om aktionærerne er røde eller blå. Forretningen fortsætter. Og indtil nu er det jo alene en udmeldong om, at man undersøger muligheden for at udskille PSG i et selvtændigt selskab.«

I Danmark står PSG for omtrent en tredjedel af HPs omsætning.

Læs også:

Derfor kan HP få svært ved at sælge pc-forretningen.

Derfor vil HP stoppe med at bygge pc'er.

HP vil trække sig ud af pc-markedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere