Fremgang for e-handel i Danmark skyldes ét firma

E-handelen i Danmark er tredoblet på et år. Men et firma - Telmore med Frank Rasmussen i spidsen - står for en tredjedel af denne fremgang.

E-handelen i Danmark er i fremgang, og antallet af Dankort-transaktioner stiger støt. Men én virksomhed skiller sig markant ud fra mængden og markerer sig ved i gennemsnit at stå for 36 procent af alle Dankort-transaktioner på nettet sidste år.

Navnet på selskabet er Telmore, mobiltelefonselskabet, der tilbyder brugerne mobiltid uden abonnement. Eneste krav: taletid skal købes på nettet. Det har resulteret i en massiv trafik på nettet og gjort Telmore til landets største e-handelsvirksomhed målt på antal transaktioner.

»Telmore er store, fordi over 200.000 kunder tanker mobilen over Internettet. Vi får op til 1000 nye kunder om dagen, som er flittige brugere af nettet. I december havde vi 40 procent af den samlede danske nethandel med Dankort, og noget tyder på, at vi er godt på vej med en ny rekord for januar«, siger Telmores direktør Frank Rasmussen.

FDIH - Foreningen for Dansk Internethandel, ser ikke noget problem i, at én virksomhed som Telmore har en meget stor andel af det samlede antal Dankort-transaktioner på nettet.

»Det er ikke noget problem. Uden Telmore fordobler e-handelen via Dankort sig stadigvæk fra år til år, og med Telmore er det så blot en tredobling«, siger Gert Birnbacher, formand i FDIH, og forklarer:

»Der er mange, der har mere succes med e-handel end Telmore. Tag bare Brugsen som sælger for over 100 mio. kr. pr. år på nettet. Her betaler man bare i butikken og ikke online. Eller bankerne der har cirka 50 procent af deres kunder til at e-handle, hver gang de bruger e-banking«.

Også hos PBS, der varetager alle Dankortbetalinger på nettet, oplever man udviklingen som positiv, og ser ikke noget problem i, at det er nogle få firmaer, der tegner sig for hovedparten af transaktionerne.

»Umiddelbart vil jeg ikke sige, at det er et problem, for andre potentielle udbydere skal nok lære af dem, der har succes med kortbetalinger på nettet. De gode succeshistorier - de forretninger, der giver kunderne værdi ved at handle på nettet - vil være drivkraft for andre«, siger Pernille Kylling, Kommunikationschef i PBS.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere