Artikel top billede

Vil Google sælge computere med Chrome OS?

Google kommer angiveligt allerede i november med sin første mobile computer med Chrome OS.

Senere i denne måned lancerer flere af de store producenter en ny generation af bærbare computere med Chrome OS fra Google. Det skriver Digitimes, der bruger betegnelsen smartbooks om de nye produkter – altså en kombination af en smartphone og en netbook.

Google vil også selv lancere sin egen Chrome maskine i november og bruge den samme strategi som kendes fra Nexus One-telefonen, fortæller kilder hos komponent-leverandører til den taiwanesiske nyhedstjeneste.

Ligesom med Android-mobiltelefonen Nexus One vil Google selv sælge den nye Chrome OS smartbook direkte til kunderne over nettet.

Den skal angiveligt fremstilles hos Inventec og den første sending bliver på 60-70.000 eksemplarer. Maskinen bruger en ARM-platform og den skal ikke sælges ude i butikkerne.

Acer og HP ventes at følge efter med deres egne Chrome OS produkter i december – fremstillet hos Quanta Computer – mens Asustek forholder sig afventende.

Det skulle være Apples store succes med sin iPad, der har givet producenterne blod på tanden til at forsøge sig med små mobile enheder, der bygger på en anden platform end Windows.

Chrome OS er et cloudbaseret operativsystem med Linux-kernel beregnet til netbooks og andre mobile enheder. Kildekoden blev allerede frigivet sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere