Hvem laver den næste "Frank Rasmussen"?

Der er stadig mulighed for at lave den store gevinst på det danske telemarked efter ugens million-salg af BiBoB til Telenor. Men så skal der skrues op for kreativiteten og innovationen.

Frank Rasmussen scorede i denne uge 93 millioner kroner for sine 69.000 BiBoB-kunder.

Det er cirka 1300 kroner per snude.

Det lyder som en god forretning, som det kunne være værd at kopiere. Men kan det lade sig gøre?

Frank Rasmussen lavede en endnu mere imponerende handel med Telmore, som TDC i 2004 overtog for et trecifret millionbeløb. Men mulighederne for at banke en lignende forretning op i Danmark og score den store gevinst er ved at være udtømte.

»Hvis der er nogen, der drømmer om at lave en Telmore-kopi nr. 27, så er de "doomed". Kopister har ikke en chance på det her marked,« siger teleanalytiker John Strand.

John Strand mener, at Frank Rasmussen i to omgange har forstået at bringe nye idéer til telemarkedet. Først med Telmores web-baseret model. Siden med BiBoBs simple og aggressive prisstruktur. Skal man banke en salgssucces op i samme stil, så skal tilsvarende nye idéer på bordet.

Stadig muligheder for tele-succes?

Hos konkurrenten M1 har man omkring 100.000 kunder, hvilket kunne være udgangspunktet for et opkøb.

Er et salg af M1 til en større teleoperatør også en del af jeres strategi?

»Nej! men da vi vandt Børsens Gazelle-pris sagde jeg, at den første som byder 500 millioner vil blive inviteret til kaffe. Vi har en sund forretning og laver også i år et godt resultat, så vi er ikke presset til at salg,« siger direktør Mads Vejby fra M1.

Men meget tyder på, at den næste tele-succes ikke skal findes blandt BiBoBs udmiddelbare konkurrenter.

»Timingen for salget var perfekt. Konkurrencen bliver skærpet i øjeblikket. Den slags serviceprovider, som vi kommer til at se frem over, bliver en anden end dem vi har set historisk. Det hænger for eksempel sammen med, at "flatrate" vinder frem. Flatrate har været succes i udlandet, og det vil det også gøre i Danmark,« mener John Strand.

John Stand vil ikke pege på en oplagt salgssucces på det danske telemarked. Umiddelbart ser han stadig en mulighed i at blive en succesfuld forhandler af mobilt bredbånd.

»Der ligger et stort marked i mobilt bredbånd. Der er en tilgang på 18 til 20.000 nye kunder om måneden i øjeblikket, og dem er der jo nogen, der skal sælge«.

Men generelt ser han telemarkedet dele sig op i tre dele.

For det første i "branded resale". Det vil sige koncepter som vi kender det fra Punkt1Mobil, CoopMobil og snart Ekstra Bladets ejet mobilselskab.

For det andet vil mange teleselskaber skifte til en fokusering på datatrafik frem for salg af minutter.

Desuden vil et nyt marked tage form. Det kan bedst beskrives med udgangspunkt i Amazons populære Kindle. Her medfølger et gratis dataabonnement, som kan bruges til at hente bøger og aviser. Amazon gør trafikken gratis og tjener i stedet sine penge på salg af indhold. Lignende koncepter, hvor firmaer sælger teletrafik pakket ind i en anden serviceydelse, vil dukke op.

Men hvordan bliver jeg telemillionær?

»Der er ingen nemme penge i den her branche. Der kommer helt sikkert nye spillere og nogle af dem vil fejle - og nogen vil få succes. Vejen til succes er kombinationen af viden og innovation og evnen til at eksekvere,« siger John Strand.

Derfor kan det ende med, at Frank Rasmussen også skaber den næste salgssucces i telebranchen.

Han er nu direktør for firmaet MVNO SYSTEMS A/S, der sælger "white label"-løsninger til firmaer, der vil starte deres eget teleselskab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere