Artikel top billede

Intel betaler milliarder til Nvidia

Intel og Nvidia har bilagt en gammel patentstrid.

Intel skal betale 8,5 mia. kroner i licensafgifter til Nvidia som en del af ny seksårig aftale, som afslutter en længere patentstrid mellem de to selskaber. Intel får dermed adgang til alle Nvidias GPU patenter, mens Nvidia kun får adgang til et begrænset udvalg af Intels patenter. Pengene skal kompensere Nvidia for den skæve aftale.

Aftalen betyder også, at alle juridiske stridigheder mellem de to selskaber bliver afsluttet. Intel og Nvidia sagsøgte hinanden i starten af 2009 i en strid om licenser til chipsæt.

Intel hævdede at den eksisterende licensaftale med Nvidia ikke omfattede kommende generationer af Intels processorer, og forsøgte dermed at forhindre, at Nvidia kunne bygge chipsæt til Intels nyere Core i3, i5 og i7 CPU'er.

Det har tvunget Apple til at bruge de ældre Core 2 Duo processorer i sine Macbook Air-modeller, som har et chipsæt fra Nvidia.

Selv med den nye aftale kan Nvidia stadig ikke bruge Intels x86-teknologi og det betyder angiveligt, at Nvidia heller ikke kan udvikle nye chipsæt til Intel-processorer.

Nvidia vil i stedet fokusere på ARM-processorer, der konkurrerer med Intel-chips i de små netbooks og tavlecomputere. Senest har Microsoft annonceret, at den næste version af Windows også kommer til ARM-platformen.

Nu vil Nvidia udvikle en hybridprocessor som kombinerer en ARM CPU og GPU-kerne på samme chip (Project Denver) – hvilket minder om Intels Sandy Bridge og AMDs Fusion-modeller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere