Tvivl om OLED-skærmes levetid

En ny test sætter spørgsmålstegn ved holdbarheden for de nye OLED-skærme. Lysstyrken falder hurtigere end det, producenterne har lovet.

Konsulentfirmaet DisplaySearch har testet en af de første kommercielle tv-skærme med OLED (Organic Light-Emitting Diode) teknologi - og resultatet sætter et stort spørgsmålstegn ved, om OLED er klar til massemarkedet.

Teknologien bliver ellers spået en stor fremtid som afløser for dagens plasma- og LCD-skærme. De nye OLED-skærme bruger mindre strøm og fylder mindre, og billedkvaliteten skulle være bedre.

OLED bruges allerede i små displays, f.eks. til mobiltelefoner, men Sony lancerede forleden et 11-tommers tv, XEL-1, med OLED-teknologi. Billedopløsningen er kun på 960 x 540 punkter, men prisen ligger alligevel på den forkerte side af 10.000 kroner.

DisplaySearch har kigget nærmere på XEL-1 og konstaterer at lysstyrken aftager hurtigere end det, producenten har oplyst. Ifølge Sony vil skærmens lysstyrke først være halveret efter 30.000 timers brug - det svarer til 10 år, hvis fjernsynet er tændt otte timer om dagen.

Men DisplaySearch mener at lysstyrken allerede er halveret efter 17.000 timer eller omkring fem-seks års brug. I praksis betyder det, at skærmen på det nærmeste vil være ubrugelig efter dette tidsrum, og allerede efter et par år kan man begynde at se en forskel i lysstyrken i forhold til en ny skærm.

Sony fastholder sine egne tal og understreger at de er baseret på grundige tests. Ifølge DisplaySearch har OLED-displays fra andre producenter som Samsung en betydelig længere levetid end Sonys nuværende produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere