Microsoft tjente milliarder på Vista-vildledning

Microsoft havde en interesse i at sætte kravene til en "Vista Ready" computer så lavt som muligt. Det er kommet frem i sagen, hvor en gruppe borgere anklager Microsoft for at have sat hardwarekravene til Vista for lavt.

Hvis Bill Gates kunne gøre én ting om, så ville han formentlig have stoppet udviklingen af Windows Vista allerede inden, det for alvor var kommet i gang. Ikke nok med at kun en ganske lille minoritet har installeret styresystemet, så befinder Microsoft sig også i en ydmygende retssag.

En gruppe vrede borgere har sagsøgt Seattle-giganten, fordi de computere, de købte som Vista Ready, kun kunne køre basis-udgaven af Vista, og for eksempel ikke vise noget så basalt som Aero Interfacet, som Microsoft hypede Vista med.

Tidligere er en række emails kommet frem, der viser, at Microsoft ganske rigtigt sænkede kravene til hardware efter pres fra Intel, der ellers ville brænde inde med en masse bundkort med forældede grafikchips.

Det tyder på, at Home Basic versionen af Vista, alene blev skabt for at lange computere over disken, der reelt ikke kunne afvikle Vista. Computere, der var bygget op omkring Intels forældede bundkort.

Det har til gengæld været en glimrende forretning for Microsoft. Det vurderer økonomen Keith Leffler fra universitet i Washington. Han er sagsøgernes vidne i sagen, og han har regnet ud, at Micorsoft scorede 1,5 milliard dollars på Vista Ready computere, der ikke var klar til Vista. Han baserer sine beregninger på at der i perioden blev solgt 19,4 millioner computere i USA der udelukkende var i stand til at køre Home versionen af Vista.

Vista Ready programmet blev oprindeligt lanceret i starten af 2006 og kørte frem til 2007 for at salget af pc'er ikke skulle gå helt i stå, mens oplyste kunder ventede på Vista. Også i Danmark kunne man i perioden købe Windows XP computere der ville blive opgraderet til Vista, så snart det blev udgivet.

Microsoft har tidligere afvist Keith Lefflers beregninger. Sagen ventes afgjort i april.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Senior IT-projektleder til modernisering af Moms domænet

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Graduate - Software Automation Program
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere