Artikel top billede

De fleste Android-telefoner er forældede

Nye tal fra Google viser, at de fleste telefoner med Android kører med en forældet version af operativsystemet.

De fleste Android-mobiltelefoner har en forældet version af det mobile operativsystem, som mangler nye funktioner og ikke kan afvikle vigtige applikationer. Det fremgår af en analyse, som Google selv har foretaget. I to uger frem til den 3. maj har Google samlet data fra alle telefoner der er brugt til at gå på Android Market.

Resultatet er, at Android 1.5 eller 1.6 er installeret på 66 pct. af telefonerne, mens Android 2.0, 2.0.1 eller 2.1 kun findes på 33 pct. En meget lille andel – 0,1 pct. - har stadig Android 1.1.

De mange Android-telefoner med version 1.5 og 1.6 kan typisk ikke opgraderes til Android 2.1 – i hvert fald ikke officielt – og det betyder at brugerne er efterladt med et operativsystem, som ikke kan køre mange af de nye applikationer.

Det gælder eksempelvis for den officielle Twitter-klient, som kun understøtter Android 2.1 og nyere versioner.

Men også de mange vigtige forbedringer i de nye Android-versioner – ikke mindst i browseren – er ikke tilgængelige for to tredjedele af Android-brugerne, som hænger fast i version 1.5 eller 1.6.

Der er kun få producenter af Android-telefoner, som tilbyder firmware-opgraderinger til den nyeste version af operativsystemet. En af dem er Motorola, som har en Android 2.1-opgradering til sin Milestone-model.

Men de samme producenter sælger også stadig nye telefoner med Android 1.5 eller 1.6, som Motorolas Backflip, Garmin-Asus Nüvifone A50 og Sony-Ericssons Xperia X10 mini.

Den eneste mulighed for mange Android-brugere er at hente en uofficiel firmware-opgradering til deres telefon fra nettet – men det medfører altid risiko for, at telefonen ikke fungerer længere og garantien ryger.

Google arbejder angiveligt på en løsning, hvor man kan købe og downloade Android-opdateringer gennem Android Market, men det er uklart hvornår dette kommer på plads.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere