Populær dansk app går betalingsvejen - ny investor på vej

Endomondo har nu betalings-app til Android og Blackberry - til gengæld må iPhone vente.

Knap en uge efter at danske Endomondo lancerede deres første betalings-applikation til motionstjenesten, nærmer salget sig de 1000 styks premium-apps til en pris på 22 kroner stykket.

Det forklarer Mette Lykke, medstifter af Endomondo.

"Den har solgt en lille smule mere, end vi havde forventet," siger Mette Lykke til ComON.

Samtidig går der rygter om, at firmaet nu har en ny investor på plads. Endomondo har allerede mindre investorer, blandt andet tidligere elite-sportsfolk, men firma-ledelsen sagde i sidste årsregnskab fra september, at en ny investor skulle være på plads inden udgangen af i år. Mette Lykke vil dog ikke kommentere rygterne om den nye investor.

Opdateret: Læs mere om investoren her.

De 1000 styks er et lille antal i forhold til de næsten 1,5 million gratis-apps, som Endomondo-brugere verden over indtil videre har hentet. Endomondo barsler med en ny gratis-version, som indeholder reklamer for betalings-versionen. Den nye app vil vise, hvilke funktioner en premium-udgave har, men kunden vil ikke kunne bruge funktionerne uden at betale. Dermed bliver den populære og højt-ratede gratis-app et udstillingsvindue for betalingsversionen.

 

iPhone kommer bag i køen

Premium-udgaven findes indtil videre til Android og Blackberry. Hvor andre firmaer først har kastet sig over iPhone, så gav den prioritet ikke mening for de danske endos. iPhone-brugere må vente til januar med at få en betalingsversion.

Andre kaster sig over iPhone først, så siden Android, Symbian, og hvad vi ellers har. Hvorfor har I ikke satset på iPhone først?

"Det har vi ikke, fordi det ikke er den platform, vi får flest download på. Vi har valgt, at de første skal være dem, hvor vi er størst på, og det er ikke iPhone," siger Mette Lykke.

Hun vurderer, at da Endomondo kom på iPhone, havde andre konkurrenter allerede tilgængelige apps på platformen og havde derfor taget en del af markedet. På Android og Blackberry havde Endomondo til gengæld mere plads at lege på, fordi der ikke var så mange alternativer til den danske motions-app. Endomondo har dog ambitioner om at vokse på iPhone og har netop i weekenden fået frigivet en ny gratis-app til iPhone med nyt design og nye funktionaliteter.

Når det kommer til Android, har det også hjulpet, at applikationen har været "featured" og derfor én af 20 applikationer, som Google gratis viste i Android Market.

"Det betyder, at vi får fire-fem gange så mange downloads som ellers," forklarer Mette Lykke.

 

Ny investor på vej

Endomondo var blandt de lidt mere end 30 danske it-iværksætterfirmaer, der var indstillet til at deltage i konkurrencen ComON Tech Guld. Firmaet landede dog ikke blandt de 10 firmaer i finalen, blandt andet fordi det stadig var usikkert, hvordan de skulle tjene penge på deres gratis tjenester og dermed hente penge hjem til investorerne.

De sidste tre år har firmaet haft underskud, men i 2011 har Endomondo planer om at nå break even, forklarer Mette Lykke. Pengene skal tjenes på premium-applikationer, salg af sports-udstyr i shoppen, salg af tjenester til firmaer (holdkonkurrencer oa.). Derudover har Endomondo planer om at indføre et premium-abonnement til hjemmesider, hvor sports-freaks får endnu flere tjenester.

"Alt, der er gratis i dag, bliver ved med at være gratis. Det er kun nye ting, der er dedikeret til entusiasten, der koster," fortæller Mette Lykke.

Hun kan ikke fortælle, hvor Endomondo skal hente flest penge hjem, men hun mener, at shoppen har et stort potentiale, hvis virksomheder begynder at købe sportstøj til medarbejderne gennem Endomondo.

"Det er naturligt, hvis medarbejderne i forvejen bruger vores service til trackingen, og dermed kan webshoppen potentielt blive vældigt stor," mener Mette Lykke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere