Artikel top billede

Google er klar med storage i skyen

En ny cloudbaseret lagertjeneste, den næste Android-version og et operativsystem til dit hus er blandt nyhederne på Google I/O.

På sin udviklerkonference I/O i San Francisco har Google præsenteret en lang række nyheder. For et år siden kunne Google vise sin cloud-lagertjeneste Google Storage på den sidste I/O. Her er der tale om en konkurrent til Amazons S3. I mellemtiden har der været adgang til at teste tjenesten, men kun for dem der har en særlig invitation.

Nu er Google Storage åben for alle brugere. Det er gratis at benytte tjenesten i øjeblikket, men den er stadig i betafasen og der er en række begrænsninger. I øjeblikket er der 5 GB gratis lagerplads for alle udviklere, der tilmelder sig.

For europæiske brugere er det især interessant, at man kan vælge at data målrettet skal placeres i europæiske datacentre.

Det er nu blevet lettere at dele sin data hos Google Storage med andre. Nu behøver man kun en almindelig Google-konto for at downloade filer, tidligere var det nødvendigt med en Google Storage-konto.

Google har også fremvist den nye Android-version 3.1 ”Ice Cream Sandwich” på I/O. Den version skulle i modsætning til Honeycomb både være i stand til at køre på smartphones og tavlecomputere samt Google TV.

I sin præsentation af Android 3.1 kunne Google vise en funktion, som genkender brugerens hovedbevægelser og reagerer på dem. Ice Cream Sandwich skulle være klar i fjerde kvartal.

Google fortalte også, at der fremover bliver indbygget USB-understøttelse i Android.

En anden nyhed er, at mobiltelefon-producenter som Samsung, LG og Motorola fremover skal forpligte sig til at forsyne deres produkter med de nyeste Android-versioner i 18 måneder, hvis hardwaren tillader det.

I USA er Google nu klar til at leje film ud gennem Android Market og den nye musiktjeneste Google Music kan også afprøves nu. Men den kan heller ikke bruges i andre lande end USA indtil videre.

Google vil også satse på ”home automation” - fremover skal Android altså styre dit hus. Google viste sit Android @ Home koncept på I/O, hvor mobiltelefonen kan kommunikere med forskellige apparater i hjemmet. Man kunne f.eks. forestille sig at lyset automatisk bliver tændt når mobilens vækkeur ringer eller at telefonen kan kommunikere med vaskemaskinen.

Der blev blandt andet demonstreret et Android-mediecenter kaldet Tungsten, som læser RFID-chips i cd-æsker og automatisk tilføjer dem til dit musikbibliotek.

Det ventes at de første Android @ Home-enheder kommer sidst på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere