Australien får landsdækkende 100 Mbit-bredbånd

Den australske regering investerer næsten 200 milliarder kroner i et landsdækkende fibernet, der skal forsyne private hjem med 100 Mbit/s-internet.

I Australien har regeringen under premierminister Kevin Rudd taget initiativ til et gigantisk bredbåndsprojekt som skal forsyne alle private hjem med hurtigt internet. Der er tale om det største offentlige infrastruktur-projekt i landets historie.

Planen er, at 90 procent af landets husholdninger skal have adgang til 100 Mbit/s-internet gennem et Fibre-To-The-Home-netværk (FTTH). Det kræver, at der lægges fiber helt ud til de enkelte husholdninger.

De resterende 10 procent, der er for geografisk isolerede til at få fiber, skal forsynes med 12 Mbit/s-internet over trådløse forbindelser.

Den samlede pris for projektet anslås til 43 milliarder australske dollar eller næsten 200 milliarder danske kroner. Fibernettet skal opbygges af selskabet National Broadband Network Corporation, der skal drives i fællesskab mellem staten og private aktører.

Landsdækkende bredbånd var et af Kevin Rudds valgløfter under den sidste valgkamp, men trods et offentligt udbud lykkes det ikke at finde et privat selskab, der var parat til at løfte opgaven. Derfor kommer staten nu selv til at betale for at skaffe bredbånd til australierne.

FTTH-projektet kommer til at skabe op mod 25.000 arbejdspladser om året - der skal graves fiberkabler ned i selv den mindste flække. Den første del af projektet, der ventes at vare i otte år, starter i Tasmanien om kort tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere