1200 danske Nokia-job kan ryge

Nokias danske udviklingsafdeling kan være i fare, efter at producenten har droppet Symbian til fordel for Windows Phone 7. Personale-chef afviser spekulationerne.

Nokia-medarbejdere i Danmark går en usikker fremtid i møde efter sidste uges annoncering af teleproducentens nye samarbejde med Microsoft.

For med den nye strategi er hele Symbian-satsningen droppet. Yderligere betyder Microsoft-samarbejdet, at der med al sandsynlighed skal skæres i Nokias store budget til forskning og udvikling, og det kan få betydning for teleproducentens 1200 mand store udviklingsafdeling i København. Det skriver Version2.

»Nerverne sidder uden på tøjet. Halvdelen kigger efter et nyt job,« fortæller en medarbejder i Nokias teknologiske kraftcenter i Sydhavn i København til Version2.

Ifølge kilderne frygter de ansatte, at den finske teleproducent først vil lade sparekniven ramme de ansatte udenfor de finske landegrænser.

Men Nokias personaledirektør i Danmark Neil Wilks afviser spekulationerne om de københavnske nedskæringer.

»Der er ikke noget i den nye strategi, som tyder på, at den danske afdeling vil blive lukket. Vi vil udbrede internet på mobilen til en milliard mennesker i udviklingslande, og her i København har vi en dygtig gruppe mennesker, der arbejder med det. Jeg mener, at det gør afdelingen i København til en teknologisk højborg for Nokia,« forklarer han til Version2.

De næste par uger skal Nokias bestyrelse bruge på at konkretisere arbejdet med den nye strategi, herunder fremtiden for producentens udviklingsdivision.

Nokia bruger årligt mere end 21 milliarder kroner på forskning og udvikling. Til sammenligning er Apples udviklingsbudget på under seks milliarder kroner.

Med Microsoft som udvikler af styresystemet er det derfor oplagt at kigge på sparemuligheder i udviklingsbudgettet.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere