Artikel top billede

Kaspersky sammenligner Android-sikkerhed med Windows

Nu bliver Android sat i bås med Windows. Sikkerheden er for dårlig, mener sikkerhedsfirma.

De mange sikkerhedsproblemer på Android minder efterhånden om situationen under Windows. Det konstaterer sikkerhedseksperter fra Kaspersky Labs i deres seneste rapport om it-truslerne i årets første kvartal, skriver heise online.

Kaspersky kritiserer blandt andet, at brugerne ikke tager sikkerheds-dialogerne i Android alvorligt og ofte bare klikker på ”Ja” uden at tænke nærmere over konsekvenserne, hvis man f.eks. giver et program lov til at sende sms-beskeder.

Den mangelfulde distribution af opdateringer hos de forskellige mobiltelefon-producenter bliver også kritiseret. Det tager lang tid at få opdateringerne ud og mange brugere render stadig rundt med sårbare versioner af Android i lommen.

”Kan man i denne situation overhovedet tale om sikkerhed,” spørger Kaspersky.

Ifølge Google er det 96 procent af brugerne, der anvender versioner som er ældre end Android 2.3, som kom i december sidste år.

Kaspersky kritiserer også, at brugerne kan installere vilkårlig software uden om Android Market.

Der trækkes en række paralleller mellem Android og Windows. Der er mange enheder i brug med forældede versioner og masser af sikkerhedshuller. Brugerne kan frit installere software. De fleste inficeringer sker på enheder hvor brugeren har admin-rettigheder (altså telefoner hvor der er foretaget et jailbreak).

Den mobile malware kommunikerer med sine bagmænd over command-and-control-servere – altså den samme metode, der også anvendes af Windows-malware. Kaspersky mener at vi kommer til at se mobile botnet i fremtiden.

Det forudsiges at mængden af malware til mobile enheder bliver fordoblet i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere