Firmaer skal selv betale for beskyttelse mod netbank-indbrud

Lov-beskyttelse er opgivet ? i stedet skal en forsikring med årlig præmie på 690 kroner sikre virksomheders netbank.

Maskinvirksomheden Jymika blev i marts 2009 frarøvet 1,8 millioner kroner ved et netbanks-indbrud.

Siden har Finansrådet og forsikringsmæglervirksomheden Marsh A/S arbejdet på at finde en løsning for de små og mellemstore virksomheder.

Løsningen bygger på en forsikringsordning som skal sikre virksomhederne mod tab, hvis en hacker skulle få held til at skaffe sig adgang til netbankskontoen, skriver Erhvervsbladet

”Der er tale om et forsikringsprodukt skræddersyet til behovene hos de små og mellemstore virksomheder,” fortæller forretningsudvikler hos Marsh A/S, Morten Jeppesen til bladet.

Kampen om netbankssikkerheden for virksomheder har været hård og lang siden indbruddet hos Jymika. I et halvt år frem mod sommeren sidste år, kæmpede erhvervsorganisationerne for at finde et fælles standpunkt. Håndværksrådet og Dansk Byggeri havde dog hellere set en lovgivningsændring, i stedet for en forsikringsordning.

”Vi er ærgerlige over at det ikke er lykkes at nå til enighed om en lovgivningsmæssig løsning, fordi det efter vores mening ville være den billigste løsning samfundsøkonomisk,” fortæller Mads Engberg chefanalytiker hos Håndværksrådet.

”Når det ikke er lykkedes at nå til enighed om lovgivningsløsningen endnu, er det fint, at der kommer en forsikringsløsning, som virksomhederne kan benytte sig af. I den sammenhæng er det meget glædeligt, at der fra starten kommer flere produkter så prisen for forsikringsproduktet kan blive konkurreret ned i pris, hvor alle kan være med” siger Mads Engberg til Erhvervsbladet.

Det forventes at 20.000 kunder vil gøre brug af muligheden for at tegne forsikringen indenfor det første år.

I tilfældet Jymika slap den jyske virksomhed med skrækken. Banken, hvor netbanken blev lænset, besluttede at holdet firmaet skadesløs, da man ikke følte, at Jymika var blevet informeret godt nok om det faktum, at firmaet selv havde ansvaret for sikkerheden.
 




IT-JOB

Unik System Design A/S

Teamleder til Hosting og Support

Banedanmark

IT-medarbejder

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Stærk IT-profil med souschef-potentiale

LB Forsikring

IT Risk Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere