Artikel top billede

Derfor kunne Mr123 fuske i halvandet år fra Cypern

Undskyldningen fra Forbrugerombudsmanden: Vi har for travlt.

Næsten halvandet år.

Så lang tid er der gået fra, at Forbrugerombudsmanden blev opmærksom på problemer hos øreauktionen Mr123.com, til at den statslige forbrugervagthund bad de cypriotiske myndigheder om at gribe ind. Det viser ComON's aktindsigt hos myndigheden.

Forbrugerombudsmandens kritik er, at Mr123 bryder regler om fortrydelsesret ved ikke at gøre kunderne tydeligt opmærksomme på, at de ikke kan få pengene tilbage, hvis de fortryder et køb. Mr123.com er i øvrigt firmaet med den "lykkelige kunde" Bettina Andersen, der viste sig alt andet end lykkelig.

ComON har spurgt Camilla Mathiesen, fuldmægtig ved Forbrugerombudsmanden, om udenlandske virksomheder kan hive Forbrugerombudsmanden rundt ved næsen og derved trække sager i langdrag.

I sommer fortalte I til ComON, at I snart ville gribe ind, efter de ikke havde vist tegn på at ville ændre deres regler. Hvorfor gik der så lang tid?

"Vi fik en dialog med Mr123.com, som fortalte, at de ville skaffe en dansk advokat. Vi har pligt til at forsøge at løse sager gennem forhandling, og derfor meldte vi dem ikke til de cypriotiske myndigheder med det samme. Dialogen trak ud og de fik så en frist til januar, som de ikke overholdt," siger Camilla Mathiesen, fuldmægtig ved Forbrugerombudsmanden.

Hvorfor melder I dem først til de cypriotiske myndigheder nu, fem måneder efter sidste frist?

"Det har været en kompliceret sag rent juridisk, og vi har derfor skulle overveje sagen grundigt. Da vi samtidig modtager mange andre henvendelser, har det været en proces, der desværre har trukket ud," siger Camilla Mathiesen.

Hvilke tanker har I om, at en udenlandsk virksomhed kan trække en sag i langdrag over halvandet år, før det får konsekvenser?

"Når vi har en fornemmelse af, at de vil forhandle, så gør vi det. Vi tager det som et tegn på forhandlingsvilje, når selskabet skaffer en dansk advokat. I sidste ende hørte vi dog aldrig fra en dansk advokat, og derfor blev de anmeldt, " siger Camilla Mathiesen.

Hvad er status i forhold til den anden øreauktion, Ziinga.com fra Malta, som I også har spot på?

"Vi er i en dialog med Ziinga's advokat og regner med inden for kort tid at få en løsning," siger Camilla Mathiesen.

ComON har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Mr123.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere