Nu kommer 3D-kameraet

Fujifilm kommer nu med et digitalt kamera som skulle være i stand til at optage 3D-billeder.

Det nye digitale kamera FinePix Real 3D er udstyret med hele to objektiver, der er anbragt i omtrent samme afstand som menneskets øjne. Det kompakte kamera skulle dermed være i stand til at optage billeder i tre dimensioner. FinePix Real 3D kommer på markedet hen over sommeren og skulle koste omkring 430 euro i Europa.

Kernen i kameraet er en ny billedprocessor, RP Processor 3D, som synkroniserer billeddata fra de to CCD-sensorer og samler dem til ét enkelt billede. En funktion kaldet Built-in 3D Auto skal sørge for, at zoom, skarphed, blænde og eksponering er identisk for de to sensorer. Den maksimale tidsmæssige afstand mellem udløseren på de to objektiver ligger på 0,001 sekunder.

Men selv det bedste 3D-kamera er selvfølgelig helt nytteløst, hvis man ikke kan betragte de færdige fotos i 3D. Fujifilm har derfor udviklet en ny LCD-teknologi med 3D-understøttelse, som både bruges i kameraets eget display på 2,8-tommer og en digital fotoramme med 8,4 tommer, der sælges separat. Her ligger billedopløsningen på 920.000 pixels.

LCD-panelet bruger et særligt modul til at kontrollere lysets retning, så hvert øje modtager forskellige lysinformationer, og dermed opstår 3D-effekten.

Den store 3D-satsning fra Fujifilm stopper ikke her. Det japanske selskab har også udviklet en teknologi til 3D-print, så man kan få printet sine 3D-billeder. Her opstår der så en 3D-effekt, hvis man betragter papirbilledet fra forskellige vinkler. Fujifilm vil tilbyde 3D-print gennem sin egen online-tjeneste.

Kameraets to linser kunne også bruges til andet end 3D-billeder. Man kunne f.eks. optage to identiske billeder med forskellige eksponeringer - der så kan kombineres til HDR-billeder - eller det ene objektiv kunne bruges til still-billeder, mens det andet samtidig optager video.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere