Artikel top billede

MySpace er tæt på salg

Prisen for MySpace er faldet yderligere.

Det kriseramte sociale netværk MySpace er meget tæt på et salg. Det melder Wall Street Journal. MySpace var engang verdens største sociale netværk – det blev overtaget af News Corp i 2005 for 580 mio. dollar. Nu ser det ud til, at det har været en rigtig dårlig forretning.

Den forventede salgssum er helt nede på 20-30 mio. dollar. Det er muligt at News Corp kan få 35 mio. dollar, men det er stadig langt fra de 100 mio. dollar, som News Corp har sigtet efter.

Beløbet skal sammenlignes med, at Facebook menes at være op mod 100 milliarder dollar værd. Altså 1.000 gange mere end det beløb, som News Corp havde håbet at få ind ved at sælge MySpace.

Blandt de interesserede købere nævnes Specific Media, Golden Gate Capital, THL Partners, Redscout Ventures og Criterion Capital, der allerede ejer det sociale netværk Bebo. Men kinesiske Tencent og MySpace-medstiferen Chris De Wolfe har også meldt interesse.

News Corp har investeret stort i MySpace i de sidste seks år, men det sociale netværk er plaget af et stort underskud.

Engang var MySpace større end Facebook, men i dag kan det sociale netværk slet ikke følge med konkurrenten. Facebook har allerede rundet 600 millioner brugere, mens MySpace hænger fast på 100 mio. - og alene i de første to måneder af 2010 har MySpace tabt 10 mio. brugere.

Med det faldende brugertal svinder også håbet om at skaffe flere reklameindtægter og dermed vende underskuddet til et overskud.

MySpace har forsøgt at genopfinde sig selv som en underholdningsplatform, men det er heller ikke lykkes. I starten af året blev halvdelen af de dengang omkring 1.000 ansatte afskediget.

I øjeblikket er der lidt over 400 ansatte tilbage, og det ventes at omkring 150 af dem kan regne med en fyreseddel så snart salget er afsluttet. Senere skal yderligere 150 job skæres væk, så der kun er 100 ansatte tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere