Google Video viser ulovlige film

Film som Spider-Man 3, 300 eller Blood Diamonds kan ses gratis online på Google Video, lyder ny kritik.

Hvis du vil se film som Spider-Man 3, Pans Labyrint, Borat eller 300 i fuld længde, så kan du gøre det uden at betale på Google Video, hvor folk nærmest uhindret kan lægge ulovligt materiale.

Google gør nemlig ikke meget for på forhånd at filtrere den slags indhold væk fra deres sider, mener en gruppe, der som belæg har udarbejdet en liste over 50 film, de påstår kunne ses via Google Video så sent som i lørdags.

Kritikken kommer fra den amerikanske organisation National Legal and Policy Center (NLPC), der typisk holder øje med og kommenterer på etikken i USA.

»Det er svært at vide med sikkerhed om indholdet på top 50 listen bliver hostet i strid med reglerne om ophavsret, men det er en rimelig antagelse, at meget af materialet bliver lagt op uden ejerens viden eller tilladelse,« siger bestyrelsesformand Ken Boehm til Reuters.

Mens kritikken om ulovligt video-materiale mod Google primært har drejet sig om YouTube, som Google ejer, så mener NLPC, at Google Video er blevet overset i den sammenhæng. Derfor har de udarbejdet listen (se link nederst) over film, de mente overtrådte reglerne. Her optræder også titler som "Harry Potter og flammernes pokal", "Saw III", og Disney-filmene "Cars" og "Meet the Robinsons".

NLPC kalder det ironisk, at det sker, mens andre videosites som MySpace, TorrentSpy, DailyMotion og Break.com har indført filtre, der skal blokere for materiale, der overtræder copyright.

Organisationen mener, at argumentet om, at Google ikke kan forhindre de ulovlige film på grund af tekniske eller finansielle årsager, er helt til grin i betragtning af, at Google er et firma med mange milliarder på kistebunden, og som har den måske mest avancerede søgeteknik overhovedet.

Google mener derimod, at ansvaret ligger ved filmstudierne, filmskaberne og andre, der måtte være involverede.

»Vi forlanger, at den der stiller materialet til rådighed har alle rettigheder til det. Det forlanger vi for alt indhold, vi hoster, uanset om det er store leverandører eller blot kreative slutbrugere. Vi samarbejder med copyright-ejere om at identificere og fjerne materiale, der overtræder reglerne,« siger Googles talsmand, Gabriel Stricker, som reaktion på listen.

»Men selvfølgelig er intet system skudsikkert,« tilføjer han og understreger, at Google vil overholde reglerne og respektere dem, der ejer rettighederne.

Ved NLPC er Ken Boehm dog langt fra imponeret over Googles indsats og tøver ikke med at sige, at Google har trukket en løsning på problemet ud i månedsvis.

Som motiv beskriver NPLC på deres sider, at Google måske vender det blinde øje til overtrædelserne, fordi video-materialet skaber mere trafik på Googles sider og dermed indkomst.

»Google kræver stadig, at ophavsretsejerne går gennem den krævende proces med at udsende "takedown"-bekendtgørelser før materialet bliver fjernet, mens mindre selskaber er begyndt at udvise lederskab på dette område,« siger Boehm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere