Onfone åbner nye front: fiberbredbånd

Onfone vil tilbyde bredbånd i samarbejde med elselskabernes fælles fiberselskab Waoo.

Denne historie var ComONs aprilsnar. Se andre løgnehistorier fra it-verdenen her.

De fire store teleselskaber og netværksejere, der i forvejen mister tusindvis af kunder hver måned til Onfone, får nu yderligere udfordringer på halsen.

Onfone vil fra næste måned ikke længere nøjes med at sælge billige telefonpakker. Fremover skal selskabets succesfulde markedsføring også rumme fiber-bredbånd.

Det er elselskabernes fælles fiber-firma Waoo, der har fået en aftale med Onfone, om at mobilselskabet videresælger Waoos bredbånds- og tv-pakker. Det fortæller bestyrelsesformand for Waoo, Kim Frimer til ComON.

Pakkerne med fiberforbindelser på 100/100 Mbit skal sælges af Onfone til samme pris, som Waoo sælger dem til. Men ifølge ComONs oplysninger bliver Onfone rigeligt belønnet for sit arbejde med at videresælge produkterne.

”Det er klart, at det har værdi for os, hvis en eksisterende spiller vil udnytte en velfungerende markedsføringsmaskine til at skaffe mersalg til Waoo. Dermed vil vi formentlig kunne nå endnu bredere ud til danskerne,” siger Kim Frimer.

Elselskaberne har tidligere bebudet, at de ville markedsføre deres fiberløsninger massivt gennem tv-reklamer og landsdækkende reklamekampagner, men med en trods alt begrænset økonomi har kampagnens gennemslagskraft været begrænset.

I modsætning hertil står Onfone, der gladelig har plastret en lang række landsdækkende reklamekanaler til med sine enkle og letforståelige budskaber om en samlet telepakke uden overraskelser.

Onfone hapser stadig i dag omkring 20.000 telekunder fra de øvrige selskaber hver måned. Hvis de samme mekanismer kan bruges på bredbåndsområdet, vil Waoo kunne vokse fra de nuværende cirka 170.000 fiberkunder til en halv million i løbet af i år.

”Vi bliver da bredere af det her. Fibertilbuddet vil give os større tyngde,” siger Morten Strunge, direktør for Onfone, da ComON fanger ham på vej til Århus til et møde med den nye samarbejdspartner.

Selvom elselskaberne er landdækkende med deres fibertilbud – hovedstadsområdet undtaget – så er det naturlige tyngdepunkt for Waoo i hovedlandet: Langt de fleste af Waoos kunde er jyske.

Som et led i den nye markedsføringaftale vil Onfone derfor justere den hidtil så succesfulde reklamekampagne med skuespilleren Lars Bom, så den i højere grad kan forvenets at tiltale vestjyder, nordjyder og andre danskere i udkantsområder. Det forlyder, at Lars Bom-figuren derfor skal udskiftes med skuespilleren Ole Thestrup, men den oplysning er det endnu ikke lykkedes ComON at få bekræftet.

Denne historie var ComONs aprilsnar. Se andre løgnehistorier fra it-verdenen her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere