B&O er i dyb krise

B&O fyrer i deres digitale udviklingsafdeling. "Det ser virkelig kritisk ud," siger analytiker.

B&O er i så dyb krise, at de har fyret i udviklingsafdelingen. Medarbejderne i afdelingen er helt uforstående, fordi det er B&Os erklærede mål at satse på nye produkter, skriver Berlingske Business.

Medarbejderne er blevet fyret som del i den fyringsrunder der har kostet 400 B&O folk jobbet. Godt halvdelen af de 40 medarbejdere i IdeLab er nu væk. Blandt andet flere af dem der udviklede B&Os nye Beosound 5. IdeLab har eksisteret siden 2003 og blev grundlagt for at udvilke digitale koncepter. Men ifølge avisen, har der været konflikter mellem udviklingsafdelingen og B&Os designere.

Der bliver fyret over hele linjen i den gamle Struer-virksomhed. Det sker som led i planen Pole Position, som skal sikre en fordobling på salg af nye produkter i det kommende regnskabsår.

Direktør Kalle Hvidt Nielsen siger, at fyringerne er led i en effektivisering, der sikrer B&O fremdrift.

"Den digitale udvikling er absolut vigtig. Faktisk er udviklingen af den digitale teknologiplatform et helt central element i Pole Position-strategien, og vi har flyttet ansvaret op til det øverste niveau i produktudviklingsorganisationen, så det digitale er faktisk blevet hevet meget frem," siger Kalle Hvidt Nielsen.

Aktieanalytiker Lars Topholm fra Carnegie hilser fyringerne velkommen.

"Der er selvfølgelig en risiko for, at de mister det nyskabende element, og det er også min store bekymring for B&O fremadrettet, men omvendt med deres økonomiske situation ser det virkelig kritisk ud, og de er pinedød nød til at skære. De har simpelthen ikke frihed til at satse på innovation i samme udstrækning som tidligere," siger han til Business.

B&Os har ikke altid været længst fremme på beatet, når det gjaldt nye produkter. I midten af 90'erne introducerede de et fjernsyn med indbygget CD-I afspiller. Det skete samtidig med, at de første dvd-afspillere kom på markedet. CD-I var et format fra Phillips, der bedst kan betegnes som dødfødt. Senest har B&O lanceret en plasmaskærm til over en halv millioner kroner. Det sker samtidig med, at de første LED skærme er ved at nærme sig markedet. B&O har dog også flere gange været forest på markedet med bevægelsesfølsomme stereoanlæg, kompakte billedrørs fjernsyn og højttalerteknologi.

Mens B&O er i dyb krise klarer tyske Löewe, der er den nærmeste konkurrent, sig glimrende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere