Artikel top billede

NASA køber it for 12 milliarder kroner

Den amerikanske rumfarts-organisation bruger et astronomisk beløb på ny it.

Det er ikke småpenge der skal bruges for at holde verdens største rumfarts-organisation kørende. NASA har netop underskrevet en it-kontrakt til en værdi af over 12 milliarder kroner med HP. Aftalen løber over fire år og den kan forlænges med to tre-årige perioder.

Kontrakten er indgået under det såkaldte Agency Consolidated End-User Service (ACES) program.

Målet er at modernisere hele NASA's it-infrastruktur. Det er en gigantisk opgave i en organisation med 60.000 brugere.

NASA bliver ofte kritiseret for at være ineffektiv og bureaukratisk. Det skal ændres nu, hvor moderniseringen skal føre til produktivitetsforbedringer og omkostnings-reduktioner.

Målet er at opnå stordriftsfordele gennem en centraliseret og fleksibel it-infrastruktur, der skal understøtte NASA's aktiviteter inden for forskning og andre beregningstunge opgaver.

De 60.000 NASA-medarbejdere får nye stationære- og mobile pc-løsninger, der skal lette samarbejdet i et mere sikkert it-miljø. Samtidig skal HP levere en række forskellige tjenester og løsninger.

Flere mindre virksomheder skal også levere produkter og services sammen med HP under den nye kontrakt.

NASA er flere gange blevet kritiseret for sin mangelfulde it-sikkerhed – senest i en rapport med den faretruende titel ”Inadequate Security Practices Expose Key NASA Network to Cyber Attack (PDF)”. Den peger på kritiske sårbarheder i flere servere, som også bruges til at styre rumfartøjer.

Der er ikke kun tale om en teoretisk risiko. NASA har været udsat for flere vellykkede angreb. I januar 2009 fik hackere fat i 22 GB hemmelig-stemplede data fra Jet Propulsion Laboratory. Sidste år blev en mission-control computer inficeret og den forsøgte herefter at etablere forbindelser til IP-adresser i Kina, Saudi-Arabien og Estland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere