Artikel top billede

Telenor frygter priskrig

Årsregnskab viser gang i omsætningen - men Telenor er alligevel bekymret for fremtiden.

Telenor er tilfredse med deres nyeste årsregnskab, som de netop har smidt på gaden. Selv om de ligesom de øvrige mobilselskaber mister kunder til Onfone, så er omsætning og indtjening nemlig i store træk den samme som forrige år.

Alligevel er direktør for Telenor Danmark, Jon Erik Haug, bekymret.

”Jeg er tilfreds med resultatet, men bekymret for udviklingen på det danske marked fremadrettet. Priserne er presset helt i bund på grund af den intensiverede konkurrence, samt de store tilskud til mobiltelefoner, og det er en udvikling, som jeg ikke kan se fortsætte,” siger adm. direktør for Telenor Danmark Jon Erik Haug.

Telenor, der ligesom teleselskabet 3 har fokus på at udbygge 3G-nettet frem for at bygge et nyt LTE-net, vil derfor have fokus på at holde omkostningerne nede og drive en effektiv forretning.

Sidste viste TDC og Telias årsregnskaber, at de har mistet kunder til Onfone. Også Telenor har mistet kunder til opkopkomlingen, som sidste år gik på storhugst i markedet med en dyr reklamekampagne. Telenor har mistet 24.000 kunder, så de i sidste kvartal sidste år totalt havde 2.014.000 mobilkunder. Når Telenors omsætning i mindre grad er påvirket af kundetabet, kan det skyldes, at Onfone bruger netop Telenors net.

Telenor har også mistet fastnetkunder. På et år har de mistet 48.000 kunder, så de i dag er nede på 223.000 fastnetkunder. Faldet er både i traditionelle fastnetlinjer og VoIP.

Trods kundeafgang steg omsætningen i fjerde kvartal med fem procent til 1.731 millioner kroner i i forhold til samme kvartal året før. Omsætningen for hele år 2010 var dog dalet med halvanden procent i forhold til året før.

Indtjeningen var på 1,6 milliarder kroner for hele 2010, hvilket var stort set det samme som året før.

Telenor udtrykker i en pressemeddelelse tilfredshed med, at de i 2010 igen fik staten som kunde.

Telenor, der er i gang med at udskifte deres netværk af basestationer, skriver, at de nu har 700 3G-sites. Det norsk-ejede selskab valgte i 2009 Nokia Siemens Networks og Starent Networks til at udskifte netværket. Ambitionen er at dække 90 procent af den danske befolkning med højhastigheds-3G inden udgangen af i år. Telenor vil til næste år opgradere til LTE (også kaldet 4G). Konkurrenten Telia har allerede lanceret et begrænset 4G-netværk i nogle af landet største byer, mens TDC forventer at lancere deres LTE-net på et tidspunkt i år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere