Artikel top billede

Intels problemer rammer hele pc-branchen

HP, Dell og flere andre store pc-firmaer stopper produktionen og salget af computere med de fejlramte chipsæt.

Som ComON kunne fortælle tidligere i dag, har Intels problemer med Sandy Bridge nu også ramt pc-leverandørerne. Den største pc-producent, Hewlett-Packard, har stoppet produktionen af computere med de pågældende chipsæt – herunder de nye modeller HP Compaq 8200 og HP Compaq 6200, som blev præsenteret på Consumer Electronics Show i januar. Det skriver Bloomberg.

HP har også udskudt en planlagt lancering af nye notebooks til erhvervsmarkedet, som skulle være præsenteret under et pressemøde i San Francisco den 10. februar.

Hos Dell har fejlen ramt fire produkter, der sælges under XPS, Vostro og Alienware varemærkerne. De fire produkter har været på markedet siden den 9. januar. Dell har nu stoppet salget af sin nyeste Alienware-model.

Taiwanesiske MSI har stoppet produktionen af to bundkort og en spil-notebook, GT680. Hos Gigabyte og Cyberpower har man også været nødt til at stoppe produktionen af bestemte bundkort.

Samsung er klar med erstatning til kunder, der har købt et produkt med det fejlramte chipsæt.

Sagen bliver allerede omtalt som ”SATAgate”. Fejlen ligger ikke i selve CPU'en, men i Cougar Point-chipsættene (6 Series H67/P67) til Intels nye Core-i-processorer. Den rammer chipsættets SATA-porte.

Normalt er der op til fire 3 Gbit/s SATA-porte (SATA 2.0, port 2-5) og to 6 Gbit/s SATA-porte (SATA 3.0, port 0-1).

Det er kun de fire SATA 2.0-porte med 3 Gbit/s, der er ramt af problemet. Ifølge Intel vil portens ydelse i nogle tilfælde blive kraftigt reduceret efter et stykke tid. Intel har beregnet at fem procent af de ramte chipsæt vil udvikle fejl inden for tre år.

I så fald vil SATA-enheder som f.eks. harddiske ikke længere fungere korrekt og i værste fald kunne man risikere datatab.

Det betyder også at man i praksis kan ignorere problemet hvis man kun har en eller to SATA-enheder, for de kan blot tilsluttes de hurtige 3.0-porte uden fejl (SATA 3.0 er fuldt bagudkompatibel). Kun hvis man har tre eller flere enheder er man nødt til at bruge de langsommere SATA 2.0-porte.

Nu har Gigabyte frigivet et gratis Windows-værktøj, SATA Check, som fortæller hvilke porte de enkelte SATA-enheder er sluttet til. Her kan man altså se, om der er enheder koblet til de potentielt fejlramte porte.

Hvis man kun har to enheder, kan man så nøjes med at flytte dem over på SATA 3.0-portene.

Ifølge Intel er fejlen nu rettet og fra slutningen af denne måned skulle man være klar til at levere chipsæt uden fejl, men der kan gå længere tid inden produktionen er tilbage til normal volumen. Intel forventer at hele sagen kommer til at koste selskabet omkring en milliard dollar.

Der er store forventninger til Sandy Bridge, som har fået meget positive anmeldelser. De nye processorer med integreret grafik skulle være langt hurtigere end forgængeren, Nehalem-mikroarkitekturen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere