Artikel top billede

AMD: Vi har den hurtigste mobil-GPU

AMD hævder at firmaets nye chip er den hurtigste notebook-GPU på markedet.

For to uger siden kom Nvidia med den hidtil hurtigste DirectX 11 grafikchip til notebooks. Nu er det så AMD, der har taget titlen for den hurtigste mobil-GPU med sin nye Radeon HD 6990M. AMD hævder ligefrem at den nye chip er 25 procent hurtigere end enhver anden mobil-GPU – altså også den 580M, som Nvidia annoncerede for to uger siden.

Den nye Radeon HD 6990M bygger på den samme arkitektur som som desktop-GPU-serien Radeon HD 6900. Men den mobile serie er ikke helt så kraftig. Mens desktop-versionen HD 6990 indeholder 3.072 stream-processorer, så er der kun 1.120 i den mobile HD 6990M.

Taktfrekvensen for processoren skulle ligge på 715 Mhz, og det skulle give en samlet regneydelse på 1,6 teraflops. Der understøttes kun GDDR5-hukommelse.

Med CrossFire-teknologien kan Radeon HD 6990M også kombineres med andre GPU'er og APU'er fra AMD.

Clevo og Eurocom har som de første notebook-producenter annonceret modeller med de nye processorer.

Lanceringen af den nye high-end mobil-GPU viser at AMD fortsat satser på udviklingen af grafik-processorer til mobile platforme, samtidig med at firmaet har investeret store kræfter i integrationen af CPU og GPU.

I juni kunne AMD lancere sine A-Series APU'er (med kodenavnet Llano), hvor GPU'er er integreret i samme chip som CPU'en. Her ligger ydelsen dog indtil videre kun på niveau med en grafikprocessor i mellemklassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere