Artikel top billede

It-legender skal lære danske universiteter om iværksætteri

Danske universiteter skal hente inspiration til innovation og iværksætteri i Silicon Valley.

I denne uge er videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen på besøg i Silicon Valley i Californien sammen med rektorer og vice-rektorer fra landets otte universiteter og handelshøjskoler. På programmet er blandt andet møder med to af de helt store legender i Silicon Valley: iværksætter og investor Vinod Khosla, der startede Sun Microsystems, samt serieiværksætter og Stanford professor Steve Blank.

De skal levere inspiration til konkrete tiltag for at sætte skub i iværksætteri på de danske universiteter.

"Vi skal lære af de bedste, og når det kommer til at skabe nye iværksættere og entreprenører, så er universiteterne Berkeley og Stanford i den absolutte verdenselite,” siger Charlotte Sahl-Madsen.

Hun skal under besøget blandt andet møde repræsentanter fra BASES - en studenterforening på Stanford, hvor medlemskab forudsætter, at man har en konkret ide til en virksomhed. Foreningen har 7.000 medlemmer, hvilket svarer til ca. halvdelen af de studerende på universitetet.

I forlængelse af BASES har Stanford medvirket til at oprettet et accelerator-program, StartX, for de unge virksomheder, der er startet af studerende under deres studietid.

Målet med turen er at skaffe inspiration til, hvordan man skaber mere iværksætteri og innovation i Danmark. En undersøgelse viser, at kun 8 procent af de danske studerende bliver introduceret til begrebet iværksætteri under deres studier.

Steve Blank afholder et meget populært kursus på Stanford universitetet, der på 10 uger ikke kun introducerer de studerende til iværksætteri, men hjælper dem starte en virksomhed med rigtige kunder inden kursets afslutning.

”En af de ting, der gør Silicon Valley unik er, at her bliver iværksættere der tidligere er fejlet med en virksomhed betegnet som erfarne, og folk spørger, hvad deres næste projekt er. For at skabe iværksætteri må en kultur værdsætte visioner, mod og innovation, der bryder med normerne – og ikke janteloven,” lød det fra Steve Blank under mødet med videnskabsministeren mandag.

Ministerens studietur varer til onsdag, hvor delegationen bl.a. skal besøge det verdenskendte designfirma IDEO og University of California i Berkeley.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere