Fem EU-lande har allerede slukket for analog tv

EU presser på for at få medlemslandene til at udfase det analoge jordbaserede tv. Fem lande har allerede slukket helt for den analoge transmission.

I fem EU-lande er udfasningen af den gamle jordbaserede analoge tv-transmission allerede afsluttet - det gælder Tyskland, Finland, Luxembourg, Sverige og Holland - og resten ventes at følge efter inden 2012. Det viser en statusrapport, som EU-Kommissionen har udsendt. Ifølge EU er Europa førende på verdensplan i overgangen fra analogt til digitalt tv. Udfasningen af den analoge transmission gør det muligt at frigøre frekvenser og tage dem i brug til nye formål.

»Alt går efter planen, og Europa har gjort gode fremskridt, især når man sammenligner med andre lande i verden. Jeg er overbevist om, at flere EU-lande i løbet af de kommende par år vil slutte sig til den første gruppe lande, der har gennemført skiftet til digital-tv. Det betyder, at der vil blive frigjort store mængder frekvenser til nye tv-tjenester og trådløs teknologi - hvis blot Europa træffer de rigtige beslutninger hurtigt,« siger EU-kommissær Viviane Reding.

Den digitale transmission skal blandt andet give bedre billedkvalitet og bedre lyd og der bliver mulighed for at sende flere kanaler samt informationstjenester, fordi frekvenserne udnyttes mere effektivt. De frigjorte frekvenser kan f.eks. bruges til mobilkommunikation og trådløst bredbånd i landdistrikterne.

Danmark og 20 andre EU-lande har allerede indført jordbaseret digitalt tv. Fem andre medlemslande vil indføre digitalt tv senest i 2010. De gamle analoge antenne-signaler bliver slukket i Danmark fra november 2009. De fleste andre EU-lande vil gennemføre udfasningen i 2010 eller 2011.

I andre dele af verden går det kun langsomt fremad med at få udfaset de analoge signaler. USA har rykket ophørsdatoen for analogt jordbaseret tv med et halvt år frem til den 12. juni 2009. I Japan er den endelige afvikling planlagt til juli 2011, i Sydkorea til udgangen af 2012, i Australien til 2013 og i Indien og Rusland til 2015.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere