Flere tusinde husstande kan ikke få bredbånd

Der er fortsat omkring 9.000 danske husstande og virksomheder uden adgang til bredbånd.

Den seneste Bredbåndskortlægning fra IT- og Telestyrelsen viser at mere end 99 procent af de private hjem og virksomheder har adgang til en eller anden form for bredbånd, hvad enten det er DSL, kabel, fiber eller mobilt udstyr.

Ifølge rapporten kan mere end 98 procent af alle husstande og virksomheder få en bredbåndsforbindelse på mindst 2 Mbit/s. 77 procent kan få en 10 Mbit/s forbindelse.

Men der er stadig omkring 9.000 husstande og firmaer tilbage, som må undvære bredbånd.

Mobilt bredbånd dækker efterhånden 97 procent af landet, og tilgængeligheden af fiber er steget fra 18 til 28 procent i løbet af et år. Fiber er primært udbredt i Region Hovedstaden og Region Syddanmark, mens det er mindre udbredt i det nordjyske.

Men DSL er fortsat den bredest tilgængelige form for bredbånd – det vurderes at 99 pct. af husstandene kan få DSL. Kun omkring 18.000 husstande og firmaer kan ikke få DSL – og halvdelen af dem har altså mulighed for at få andre former for bredbånd.

Når man kigger på, hvilke bredbåndsprodukter der er solgt, så havde 27 procent af samtlige solgte fastnet bredbåndsabonnementer medio 2009 en markedsført hastighed på mindst 10 Mbit/s downstream. Det er en kraftig stigning i forhold til 2008, hvor kun 10 procent af de solgte abonnementer havde en hastighed på mindst 10 Mbit/s.

Hvis man kigger på upstream, så er hastigheden også steget, men forskellen er langt mindre markant end på downstream.

Ifølge de seneste EU-tal er der 37 bredbåndsabonnementer per 100 indbyggere i Danmark. Det er den næsthøjeste bredbåndspenetration i EU kun overgået af Holland.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere