Windows 7 skaber virus-ghettoer

It-sikkerhedsfirma forventer at Windows 7 vil skabe virusghettoer i den fattige del af verden.

Windows 7 har bedre sikkerhed end de gamle versioner af operativsystemet, men det efterlader samtidig Windows XP brugere mere udsatte. Det mener it-sikkerhedsfirmaet F-Secure, som ligefrem forudsiger at der bliver skabt virusghettoer i udviklingslandene. De fattige lande er typisk er bagefter i forhold til skiftet fra XP og Vista til Windows 7, og det gør dem til oplagte mål.

”I modsætning til Vista, så vil Windows 7 i sidste ende erstatte Windows XP, som det primære operativsystem. Men det, vi vil se i løbet af 2010 og fremover, er områder i verden, hvor styresystemerne ikke opgraderes. De vil derfor ikke længere have brugerekspertisen, de seneste firewalls og de vil efterhånden køre med et forældet styresystem, der har meget mindre indbygget sikkerhed end Windows 7. Det vil gøre dem mere sårbare over for angreb og et lettere mål for it-kriminelle, og det vil typisk ramme u-landene, fordi de oftere er længere tid om at skifte ud,” siger Michael Dahl fra F-Secure.

Han forudsiger også at der kommer mange nye trojanere i forbindelse med VM slutrunden i Sydafrika. Danske fodboldfans advares også mod falske billethjemmesider og DdoS angreb. It-kriminelle vil forsøge at lokke fodboldfans ind på falske fodboldsider, som er inficerede med vira.

”Der vil være enorm interesse for nyheder om Messi, Bendtner og co., når det går løs til VM, og det vil it-kriminelle udnytte til at sprede vira gennem hjemmesider, som påstår at have nyheder om slutrunden, men som i virkeligheden er falske og indeholder virus. Derfor er det vigtigt, at danske fans er opmærksomme, når de søger efter nyheder om VM, da det desværre er sådan, at it-kriminelle udnytter folks nysgerrighed ved sådanne begivenheder, hvor den ekstra nettrafik betyder grundlaget for bedrageri i mange forskellige varianter,” siger Michael Dahl.

Der kommer også flere angreb mod sociale netværkssider, forudsiges det, og der forventes også flere angreb på mobile platforme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere