Tidligere PET chef kritiserer anti-terror love

Den tidligere øverste chef for PET fra 1975-1984 tager i dag det helt usædvanlige skridt at udtale sig kritisk om regeringens anti-terror pakker i et forsvar for tidligere operativ chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen.

Den massive kritik af tidligere operativchef i PET Hans Jørgen Bonnichsen får nu tidligere chef for PET fra 1975-1984 til at tage Bonnichsen i forsvar og kritisere regeringens antit-terrorlove.

Bonnichsen har generelt kritiseret den krænkelse af privatlivets fred, som antiterror pakkerne har betydet for almindelige mennesker. Blandt andet har han taget afstand fra logningsbekendtgørelsen, der betyder at elektronisk kommunikation bliver overvåget.

Nu bliver han bakket op af Ole Stig Andersen, der sad i toppen af Politiets Efterretnings Tjeneste i 70'erne og 80'erne. Det er højst usædvanligt, at en tidligere PET chef blandet sig i samfundsdebatten. I gamle dage, inden terror og terrorlovgivning, lukkede og låste man døren, når man forlod tjenesten.

Men nu kan han ikke længere sidde stiltiende tilbage. I en kronik i Jyllands Posten i dag, skriver han om Bonnichsen:

»Jeg må erkende, at han i den senere tid i stigende omfang giver udtryk for nogle principielle og væsentlige synspunkter, som er værdifulde i den offentlige debat. Og jeg synes, at han forklarer sig godt. Mon ikke der er mange pensionerede "politigeneraler" og "politioberster", som synes, at han skal holde sine synspunkter for sig selv. Dette gælder ikke mig«.

Efter at Ole Stig Andersen blev bedt om at lave et indlæg om emnet "Beskyttelsen mod overvågning i den fysiske og elektroniske verden" på Det 38. Nordiske Juristmøde i København i år, har han erkendt, at han bliver nødt til at advare mod anti-terrorlovene.

»Jeg er nu nået til den konklusion, at jeg ikke kun i mere lukkede kredse, men også mere bredt vil ytre mig om de retssikkerhedsmæssige og demokratisk negative konsekvenser af krigen mod terror. Når man som jeg tager et vist forbehold over for den meget betydelige styrkelse af politi og efterretningstjenester, som har fundet sted efter 1. og 2. terrorpakke, bliver jeg spurgt, om jeg vil acceptere risikoen for et terrorangreb på Nørreport Station i myldretiden. Mit svar er nej, men jeg vil nok kunne acceptere, at man undlader at reducere risikoen for et sådant angreb fra 0,04 promille til 0,02 promille.«




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere