CSC dømt til at gen-ansætte syv lockoutede

Arbejdsretten udsætter afgørelse om oplæring af vikarer.

(Opdateret) Arbejdsretten har fået en hel del mere at se til, efter at Prosa og CSC tidligere på året røg i totterne på hinanden.

En af de mange forskellige Prosa-CSC-sager handler om fredsaftalen, der skal beskytte vigtige funktioner på CSC mod arbejdskonflikter. Fredsaftalen, som udløber 1. juni, har hidtil forhindret, at driftsfolk går i strejke eller bliver lockoutet.

I dag fastsatte Arbejdsretten, at syv af de 116 personer, der var blevet lockoutet af CSC, faktisk var omfattet af fredsaftalen og derfor ikke måtte lockoutes. De syv får nu lov at komme tilbage til deres job, og de får løn med tilbagevirkende kraft – en udgift på i alt 1,5 millioner kroner.

Fredsaftalen gav også Prosa stor begrænsninger i hvor mange, der har kunnet sendes i strejke indtil videre.

Blandt de personer, som Prosa havde udset til at strejke, har Arbejdsretten godkendt fem - i tillæg til fire personer, som retten i sidste måned gav strejke-OK. Dermed er i alt ni Prosa-organiserede CSC-ansatte i strejke.

Fredsaftalen er for længst opsagt med virkning fra 1. juni, hvor Prosa ventes at starte en storstrejke med deltagelse af små 400 CSC-ansatte.

Prosa synes at have haft mindre held ved Arbejdsretten end modparten CSC.

Fagforbundet havde bedt retten behandle spørgsmålet om, hvorvidt CSC kan tvinge medarbejderne til at oplære vikarer, der kan overtage deres arbejde under en strejke.

Da sagen skulle for Arbejdsretten i går, viste det sig, at der var en forkert fordeling af domsmænd udpeget af de to parter og sagen måtte udsættes.

Jo længere tid en afgørelse på den sag udsættes, jo mere tid har CSC til at uddanne vikarer – og dermed ruste sig mod en strejke.

Ifølge ComONs oplysninger er alle de syv lockoutede CSC-medarbejdere, der har gået arbejdsfri siden februar, klar til at vende tilbage til deres job – så længe det varer.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere