Artikel top billede

Parlament forbyder bærbare, men tillader iPad

I Tyskland må politikerne ikke tage den bærbare med i plenarsalen, men iPad bliver nu tilladt.

I Folketinget er stort set alle medlemmerne online med deres bærbare computere under debatterne. Flere partier giver ligefrem mulighed for at chatte med politikerne, mens de sidder til debatter i folketingssalen. Det har været diskuteret at begrænse medlemmernes brug af de sociale medier i salen – men ideen om at smide Facebook og Twitter ud af folketingssalen blev hurtig skudt ned.

Så er der anderledes strikse regler i det tyske parlaments plenarsal. Her er det forbudt at bruge mobiltelefoner og bærbare computere. Det strider mod ”husets værdighed”, som det udtrykkes i den officielle begrundelse. Kun journalister på besøgerpladserne får nogle gange lov til at bruge deres notebook.

Men nu har politikerne fundet et smuthul. For parlamentets præsidium har tilladt anvendelsen af tavlecomputere som iPad i plenarsalen i Bundestag. Mindst én politiker har allerede brugt en iPad til at læse notater op under en debat. Nu er det officielt bekræftet, at medlemmerne må tage deres iPad med i salen – men det er stadig forbudt at medbringe en bærbar computer.

Nu kunne man mene at grænsen mellem notebooks, netbooks, smartphones og tavlecomputere kan være rimelig flydende. Men parlamentet betinger sig, at tilladelsen kun gælder for iPad og lignende enheder som ikke skal klappes op, som kan betjenes uden tastelyde og som ikke indeholder en blæser. Den mobile enhed skal altså med andre ord være helt lydløs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere