Artikel top billede

Oprør blandt Nokia-aktionærer

(OPDATERET) En gruppe Nokia-aktionærer forlanger topchefen fyret og aftalen med Microsoft lavet om.

OPDATERING 17/2: Indholdet i denne arikel er er siden sat i et helt nyt lys. Se denne artikel i stedet.

Den 3. maj afholder Nokia deres årlige generalforsamling for aktionærerne og noget tyder på, at den nye topchef, Stephen Elop får hård medfart. I hvert fald har en gruppe på ni aktionærer meldt ud, at de forlanger, at Stephen Elop bliver fyret. Stephen Elop er primus motor bag Nokias nye samarbejde med Microsoft om at satse på Windows Phone 7.

 

Men gruppen af utilfredse aktionærer forlanger ikke kun, at Elop fyres, de kræver også, at samarbejdet med Microsoft bliver fundamentalt ændret. Det skriver computing.co.uk.

 

Gruppen forlanger ikke, at Nokia skal trække sig helt ud af samarbejdet, men at de kun skal komme med enkelte modeller med Windows Phone 7.

 

På generalforsamlingen vil de fremvise en plan b, der blandt andet går ud på, at der skal pustes nyt liv i Symbian, og de ønsker også, at der kommer fokus på Meego igen fra Nokias side.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere