Speednames tjener penge

Domæneudbyderen Speednames, der er ejet af danske Ascio Technologies, er i kraftig vækst og giver nu overskud. Set under et er regnskabstallene for Ascio Technologies dog stadig højrøde.

Resultaterne bliver bedre kvartal for kvartal for den danske IT-virksomhed Ascio Technologies, men der er stadig et stykke vej igen, før forretningen giver overskud.

Ifølge det netop offentliggjorte årsregnskab fik Ascio Technologies, der blandt andet står bag domæneudbyderen Speednames, sidste år et underskud før finansielle poster og skat på 57 millioner kroner mod 32 millioner kroner året før.

Efter de første seks måneder af i år er resultatet negativt med 13 millioner kroner. Omsætningen ønsker selskabet af konkurrencemæssige hensyn ikke at oplyse.

En stor del af underskuddet skyldes ifølge selskabet udgifter til udvikling af selskabets forretningsområde Digital Identitet, som ledelsen forventer sig meget af.

Speednames i plus

Datterselskabet Speednames har allerede passeret break-even og vil bidrage positivt til det næste årsregnskab, og ledelsen regner med, at koncernen som helhed får sorte tal på bundlinien i begyndelsen af næste år.

- Vi har i et meget negativt marked været i stand til at øge omsætning og indtjening i nu seks kvartaler i træk. Det er sket ved at tage markedsandele fra vore konkurrenter, så vi nu er blandt Europas fem største domæne-registranter på alle nye top-level domæner, siger selskabets administrerende direktør Mogens Nielsen.

Han kan glæde sig over, at investorerne fortsat har mod på at skyde penge i hans virksomhed, selvom der fortsat er store minusser på bundlinien.

I løbet af første halvår af 2002 har Vækstfonden sammen med en række af selskabets ejere tilført 23 millioner kroner i ny egenkapital.

Bag Ascio Technologies står blandt andre Internet Ventures Scandinavia, Danske Venture Partners samt Vækstfonden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere