Iværksættere gør din mobil til en mønt-box

Tech Guld: Alt fra bycykler til vaskemaskiner kan åbnes med Pay4it.

Selvom man både kan købe parkometer-tid og S-togsbilletter med sin mobiltelefon i dag, så er den store, folkelige og forkromede betalingsløsning, der virker overalt, endnu et godt stykke fra at blive virkelighed.

I mellemtiden har tre jyske iværksættere, som egentlig bare skulle løse nogle softwareproblemer i en helt anden boldgade, skruet en løsning sammen, som måske har det, der skal til.

Pay4it, kalder de deres mobile møntboks, og selvom der er et gedigent navnesammenfald til den britiske tjeneste payforit.org.uk, så har danskernes system intet at gøre med det britiske.

”Vi har gennem vores egen gateway direkte adgang til teleselskaberne,” fortæller medstifter Rene Lundbæk.

Selskabet, der er med i ComON Tech Guld konkurrencen, som skal kåre Danmarks mest lovende it-start-up, er stiftet i 2008 i Kolding, og allerede nu er løsningen godt i gang med at blive etableret rundt omkring i landet.

Blandt andet kan man leje cykler i Odense, sole sig i solarier og vaske tøj i vaskerier over det meste af landet ved hjæp af Pay4it. Det fungerer blot ved, at man sender en sms til Pay4it’s gateway, hvorefter Pay4it foretager betalingen.

”Vores software kan håndterer betaling ved handel på internettet, i automater, solcentre, vaskerier – kun fantasien sætter grænsen. Vi har sammen med vores softwareplatform udviklet en multi-kommunikationsboks, som kan styre alle former for maskiner og automater via GSM nettet,” fortæller Rene Lundbæk.

Kunderne – altså dem, der modtager mobilbetalingerne - kan hele tiden holde øje med deres salg. Det sker gennem et særligt partner log-in, hvor man kan se omsætningen og forskellige statistikker for brugen af butikken eller maskinen, hvor betalingsløsningen er aktiv.

Som en af de store fordele frem for andre tilsvarende løsninger kræver Pay4it's mobilbetalingssystem ingen tilmelding eller registrering, før man kan foretage sit køb.

”Vores kunder er typisk indenfor web-shops, automater, solcentre, vaskerier, bilvask, massagestole og lignende,” siger Rene Lundbæk.

Han stiftede firmaet sammen med kammeraterne Brian Nielsen og Peter Rasmussen, med hvem han ejede firmaet LinkSign.dk.

På et tidspunkt fik de til opgave at udvikle LCD-skærme til 200 kaffeautometer til visning af information og reklamer, og i den proces opstod ideen til betaling via mobiltelefonen på automaterne.

”Vi undersøgte markedet, men fandt ingen umiddelbar løsning på denne form for betaling. Herefter startede vi udvikling af hardware og software, hvilket så har udviklet sig til langt mere end blot kaffeautomater,” fortæller Rene Lundbæk.

Sidenhen valgte Brian Nielsen at udtræde at Pay4it.dk og en ny partner, Morten Hagedorn, kom ind i stedet.

Pay4its referenceliste tæller firmaer som Royal Unibrew, Tuborg, Electrolux, Consol Solcenter, Washtec, Meddo Sol og House Of Coffee.

Seneste skud på stammen er Odense kommunes nye bycykelsystem, hvor Pay4it i øjeblikket udvikler et komplet styresystem for administration og betaling af bycyklerne. Det sker under devisen: Send en sms til cykelstativet og få cyklen låst op. Cyklen er udstyret med en chip, der fortæller cyklens ID og på den måde registrerer dens tid og sted. Når man afleverer cyklen igen afregner systemet betalingen via mobiltelefonen.

Første fase i bycykelprojektet omfatter 200 cykler, der forventes idriftsat inden udgangen af 2010.

Med systemet udvikles endvidere en iPhone applikation, der skal give overblik over cykelparkeringspladser og antallet af ledige cykler.

Mener du, at Pay4it er blandt de mest lovende af danske startups i it- og telebranchen, bedes du tilkendegive dette overfor redaktionen. Vi modtager mails (send dem til techguld@mediaprovider.dk) og læser kommentarerne i kommentarfeltet under hver artikel. Den endelige vurdering af, hvilke ti startups af de godt tyve nominerede, der skal gå videre i konkurrencen, træffes på baggrund af læsernes - begrundede - input af Tech Guld redaktionen.

Når feltet om en lille måneds tid måned er reduceret til ti firmaer, vil et dommerpanel vurdere, hvem der er de tre mest lovende.

Dommerpanelet består af fremtrædende VIPs fra it- og telebranchen, og medlemmerne er enten selv erfarne og succesfulde iværksættere eller topdirektører i branchen.

Finalen, hvor Danmarks mest lovende startup skal findes, løber af stabelen i december.

Læs mere om Pay4it her. Læs mere om ComON Tech Guld her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere